Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Prijs niet correct? Klik op de prijs om deze aan te passen.

Goedkoopste benzine (E10)

Prijs Tankstation
€ 1.664 Lukoil
Aarschotsesteenweg 267,
Wilsele
€ 1.669 TotalEnergies
Kempenweg 110,
Weert
€ 1.679 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.689 Fieten Olie
Papierbaan 1,
Winschoten
€ 1.689 Tamoil
Papierbaan 8,
Winschoten
€ 1.689 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
€ 1.689 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 1.689 Tango
Papierbaan 3B,
Winschoten
€ 1.699 AERS KLOOSTERZANDE
Rijksweg N689 12,
Kloosterzande
€ 1.699 Tango
Groteweg 42,
Wapenveld
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.439 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
€ 1.449 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 1.459 Esso
Arnhemseweg 13,
Beek
€ 1.469 Amgro Oil ter Huurne
Alsteedseweg 64,
Haaksbergen
€ 1.479 AgriSneltank
Cruijckelcreke 5,
Wissenkerke
€ 1.479 Esso
Klein Frankrijk 31,
Goes
€ 1.479 Fieten Olie
Loenenseweg 4,
Eerbeek
€ 1.479 Aers Zegge
Onze Lieve Vrouwestraat 182,
Zegge
€ 1.479 AVIA
Sint Annastraat 50,
Sluis
€ 1.479 Sakko
Industrieweg 2,
Uithuizen
Diesel in Nederland

Goedkoopste Autogas (LPG)

Prijs Tankstation
€ 0.000 Vermeulen
Manenbergring 1,
IJsselmuiden
€ 0.699 Esso
A1 Noord Km 40 ,
Hoogland
€ 0.749 Tinq
Bornestraat 18,
Weerselo
€ 0.749 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 0.756 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
€ 0.759 ANAC
Energieweg 100,
Nijmegen
€ 0.759 Fieten Olie
De Vaart 3,
Ane
€ 0.764 SuperTank
Landbouwweg 18,
Zeewolde
€ 0.764 SuperTank
De Noord 99a,
Dronten
€ 0.764 Supertank
Baan 43,
Biddinghuizen
LPG in Nederland
tanken
Land Brandstof
Nederland Benzine Diesel
België Benzine Diesel
Duitsland Benzine Diesel
Frankrijk Benzine Diesel
Spanje Benzine Diesel
Oostenrijk Benzine Diesel

Luxemburg

Cora
Rue du Brill, 11
L-3898 Foetz

Diesel (B7): € 1.467
Benzine (E10): € 1.599

De (meeste) andere tankstations in Luxemburg zijn doorgaans 1 cent duurder.

Goedkoopste tankstations

Volgens onderzoek van Prijzenindex hebben de tankstations van deze merken recent de laagste benzineprijzen. De top 5 is op het ogenblik als volgt:

  1. Joontjes
  2. Kreuze
  3. Halma
  4. OrangeGas
  5. Makro

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.

Over de grens tanken loont

Veel Nederlanders tanken over de grens, zoals bijvoorbeeld ten Oosten van Nijmegen bij het Duitse Kranenburg. De prijzen van Diesel en Benzine in Kranenburg vind je op de website (niet te verwarren met Kranenburg bij Doetinchem overigens).

Tankstations

We houden de benzineprijs, dieselprijs en lpg-prijzen bij voor o.a. de volgende tankstations in binnen- en buitenland:

AgriSnelTank

AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstation formules in het zuidwestelijke deel van Nederland. De tankstations zijn onderdeel van de CZAV, te Wemeldinge.

amiGo

amiGo is een Nederlands tankstation merk met ruim 40 locaties. Sinds januari 2017 zijn amiGo en zusterbedrijf Brand Oil, voornamelijk gelegen in het noorden en oosten van het land, onderdeel van VARO.

ANWB

Bij De ANWB tankstations kon je als ANWB-lid korting krijgen. Er zijn op het ogenblik geen ANWB-tankstations meer, deze locaties zijn nu meestal van TinQ.

Aral

Aral is onderdeel van BP en heeft vooral in Duitsland veel tankstations langs de autobahn.

Argos

Argos is tegenwoordig onderdeel van het Zwitserse Varo Energy. Van oorsprong komt het uit Vlaardingen (of eerder nog Rotterdam). De Argos tankstations zijn vaak onbemand en hanteren scherpe brandstofprijzen.

Autofood

Autofood is de merknaam voor de brandstoffen van Den Hartog b.v.

Avia

AVIA onderscheidt zich ten opzichte van de bekendere merken als Shell, Esso en Total, door de vrijheid voor exploitant en de betrokkenheid naar de exploitant.

BP

BP is een grote oliemaatschappij met het hoofdkantoor in Londen, in Nederland heeft het ongeveer 300 tankstations, goed voor een marktaandeel van 14%. Meestal zijn het niet de goedkoopste locaties al is de LPG er vaak wel redelijk geprijsd.

Brand Oil

Brand Oil is ontstaan uit Brandsma Oliehandel, tegenwoordig is het onderdeel van Varo Energy en zijn de Brand Oil locaties meestal Argos tankstations geworden.

Esso

Esso, van oorsprong Standard Oil Company (S-O, en fonetisch dus esso). Esso is nu onderdeel van Exxon Mobil.

Firezone

Veel firezone tankstations zijn nu Esso-tankstations geworden.

Gulf

De Gulf tankstations zijn tegenwoordig van Q8.

Haan

De Haan Minerale Oliën B.V. maakt deel uit van de Hametha groep en exploiteert een uitgebreid en groeiend netwerk van tankstations in Nederland.

Hem

HEM is net als TamOil onderdeel van De Oilinvest Groep. Bij de TamOil stations kun je vaak korting krijgen met de Tankey-app, bij de Duitse HEM tankstations is er vaak een tiefpreissgarantie (laagste prijs binnen 5km).

Jet

JET is een olie- en brandstofonderneming en dochtermaatschappij van het Amerikaanse Phillips 66. We komen deze gele benzinestations veel tegen in Duitsland en Oostenrijk.

LukOil

LUKoil is een Russische oliemaatschappij en een van de grootste aardolieproducenten van Rusland. In België zijn er veel LUKoil tankstations te vinden.

Makro

Veel van de Makro-vestigingen hebben ook een onbemand tankstation. De groothandel is alleen voor ondernemers toegankelijk maar voor de tankstations, die ook nog vaak de goedkoopste zijn in de regio kan een ieder terecht om te tanken.

PicoBello

PicoBello is onderdeel van De Pooter Olie.

Q8

Q8 staat voor Kuwait Petroleum International. Je ziet niet veel Q8 stations meer in Nederland, de Q8 tankstations hanteren nu de merknaam Tango.

Repsol

Repsol tankstations zie je veel in Spanje.

Shell

Shell is natuurlijk een bekend merk/bedrijf in Nederland. Het hoofdkantoor is inmiddels verhuisd naar Londen en het predikaat koninklijke is dan ook verloren gegaan. De goedkopere locaties zijn bekend onder de naam Shell express.

SuperTank

De SuperTank tankstations hebben doorgaans erg scherpe prijzen. SuperTank is onderdeel van BOL Kreditank. Er zijn vaak leuke kortingen als Oranje speelt.

Tamoil

Tamoil is een oliemaatschappij en een keten van tankstations in Italië, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Nederland. Tamoil heeft in Europa ongeveer 3.000 tankstations. De locaties worden geëxploiteerd door het van oorsprong Libische Oilinvest.

Tango

Tango is een samentrekking van 'Tank & Go', het is begonnen in Nijmegen. Tegenwoordig zijn de Tango stations eigendom van Kuwait Petroleum (Q8). De Tango stations zijn doorgaans eenvoudig (onbemand) en hebben meestal een gratis bandenpomp. Via de Tango-app krijg je soms nog wat extra korting.

Texaco

Texaco is onderdeel van de EG Group. Het logo is gebaseerd op de Texaanse vlag.

Tinq

Tinq heeft vaak kortingsacties als er autoraces plaatsvinden. Tinq is onderdeel van ENVIEM (ontstaan uit Miedema B.V.).

TotalEnergies

TotalEnergies SE is een Franse multinationale olie- en gasonderneming. Veel Total stations hebben ook LPG tegen aantrekkelijke prijzen (Benzine en Diesel is er dan vaak weer wat duurder dan gemiddeld).

Met prijzenindex weet ik nu heel eenvoudig de laagste prijs te scoren. Ik tank nu steeds vaker bij de goedkope onbemande pomp hier in de buurt.

Ik bespaar nu elke week een paar tientjes aan brandstof. Van de besparing neem ik nu elke maand mijn vriendin mee uit eten.

Tweets

@jesseklaver Die "belastingvoordelen voor fossiele brandstoffen" zijn in feite belastingvoordelen voor NLe bedrijven die met lagere brandstofprijzen goedkoper kunnen produceren. Da's goed voor de NLe economie en dus goed voor ons allemaal. Of wil je dat heel Nederland deindustrialiseert?

@butterflyaritan als je t vraagt zeggen ze brandstofprijzen maar ,,, autorijles wordt veel sneller duurder dan brandstof dus da’s gelul 😭 they’re just exploiting it at this point

@YfkeinFrance @drdrees1 @Symph0ny3 Klopt Yfke de Fransen zijn boos net als wij de Fransen worden ook genaaid net als wij Nederlanders !
Het voedsel wat duurder wordt, energieprijzen, brandstofprijzen de azc'ers die voorkeur hebben boven hun eigen fransozen net als hier in Nederland !
Daarom zijn zij terecht boos.

@PatrickWoudstra 32 Scholen, dat is bijna 3 per Provincie. Gezien de woningmarkt is het moeilijk om te verhuizen. Gezien de brandstofprijzen is woon-werkverkeer op grote afstand duur. Waar werk je dan nog voor?

Hallo @jumbo
Komkommer €1,39?
Zijn dat jumbo extra’s ? Bijbetalen dan…
Nog niet lang geleden € 0,39 is dat inflatie? Door de oorlog? Brandstofprijzen ? Stikstof toeslag? Of gewoon oplichterij?woekerprijzen want men koopt t toch.

@Onvoorstelbaard In het kader daarvan vond ik het recent al een enorme verbetering dat ze langs de snelweg nu ook kWh prijzen op dezelfde soort borden zetten als brandstofprijzen

Over een uur op praat Daan Prins met Slaapwetenschapper Merijn van der Laar over slaperig zijn achter het stuur, met Paul van Selms van @unitedconsumers over brandstofprijzen en met Luchtvaartexpert @MennoSwart over de zwarte doos in het vliegtuig.

Straks om 13:00 uur op praat Daan Prins met Slaapwetenschapper Merijn van der Laar over slaperig zijn achter het stuur, met Paul van Selms van @unitedconsumers over brandstofprijzen en met Luchtvaartexpert @MennoSwart over de zwarte doos in het vliegtuig.

@joinworkout Lekekr goedkoop tanken 🤣

@denkijidou @JPieters1976 Correct. Op dat moment was tanken ook niet goedkoop trouwens.

Maar voor de besparing op accijnzen en wegentax moet je het niet doen. De overheid gaat dat verlies op een of andere manier recupereren.

@SchipholWatch Gooi op beide maar 80ct of meer. Benzine is een achterhaald concept, en vervuiling mag geld kosten. Prijs het de markt maar uit, maar graag In Europees verband. Anders gaan ze straks naar Duitsland vliegen om goedkoop te tanken.

Tweede minderjarige verdachte aangehouden vanwege overval tankstation Beetsterzwaag – Veenstra Media

Even wat anders dan een boeketje halen bij het tankstation...

🎨 Louis Marie de Schryver

Vanmiddag met een aantal raadsleden en ambtenaren op de fiets op werkbezoek geweest naar : het waterstof tankstation, warmtecentrale de Hoef en een aquathermie project in Vathorst.
Het was een leerzame middag. Team energietransitie dank voor het organiseren.

@kwetterwei @PostNL 2 AH supermarkt, Lidle, 2 Primaire winkels, Hema, 3 sigarenboeren met ophaalpunten. Vlakbij me huis. Toch proberen zij mij te dwingen 15 kilometer te reizen bij een tankstation. Klopt geen bal van. Ook bij een collega van mij. Pokke end weg.

@kwetterwei @PostNL Regelmatig worden mijn(superkleine) postpakketjes bij de verkeerde stad/dorp in verkeerde Gemeente bezorgd bij 1 of andere tankstation. Dicht bij mijn adres zijn er vlakbij 7 a 8 afleverpunten !!

Afgel.vrijdag na werk, erg veel lopen en staan, moest ik ver reizen postpakje oph.

@Michonnet ✅ zwembad
✅ tankstation (als ik hierheen moet lopen is er wel iets goed mis dus)

@lassemandal @lassefrom Omvejskørsel og vente. Har lige været syd for Alicante. 2.600 km x 2. Ingen omveje. En halv times pause ved hver ladning, det var lækkert nok. Herhjemme kommer jeg aldrig til at stå ved en tankstation. Den anden dag tankede jeg til 350 km for 30 kr👍💪

Tweede verdachte aangehouden voor overval tankstation Beetsterzwaag

Inmiddels hebben wij de tweede verdachte aangehouden voor de overval op een tankstation in Beetsterzwaag op 4 februari. Het gaat om een minderjarige jongen uit Drachten, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. De jongen zit vast en zal worden gehoord.

Climate fresk is een razend populaire workshop uit Frankrijk.
Hij vergroot je kennis over klimaatverandering op een hele leuke manier.
Nu in Enschede!
A.s. donderdag bij Cultureel Vulpunt Tankstation.
Geef je op!
We beginnen stipt om 7 uur.
@Deschaduw

@Hagen @ZDFinfo Stimmt. Umgekehrt geht das aber nicht. Was ich meinte, ist auch nicht einfach nur die Passung des Steckers bzw. des Zapfhahns sondern auch das übrige Prozedere. Also Auffinden der passenden Lade-/Tankstation, Auswahl an Bezahlmöglichkeiten, etc.

@OngelovigeT @dunja_lim Sorry tankstation in Wallonië met alleen Starbucks shop erin

Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui maand na ontvoering aan tankstation vrijgelaten door kidnappers

Spijtig. Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui maand na ontvoering aan tankstation vrijgelaten door kidnappers

Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui maand na ontvoering aan tankstation vrijgelaten door kidnappers

Straks is er mijnbouw op asteroïden en een tankstation op de maan. Maar ten koste van wat? Die vraagt beantwoordt correspondent Ruimtevaart Marjolijn van Heemstra in 'Wat is ruimte waard', haar essay voor de Maand van de Filosofie.

@SimoneSays123 Ik pleur alles bij een tankstation in de container.

@lassefrom Sådan havde jeg det i min benzinbil i går hvor jeg ikke orkede en omvej på to-tre km for at finde en tankstation...til gengæld starter det forfra her til morgen hvor jeg ikke har kunnet 'tanke' i nat og må håbe jeg kan komme de to-tre km til nærmeste tankstation

John is even langs het tankstation gereden voor een blommeke....

#hmmik

@harley_lund Bare svært at gå til nærmeste tankstation og hente en dunk med strøm

@BoswachterTim Kleine moeite om het thuis of bij tankstation even weg te gooien. #aso

@koengodderis Ben zelf iemand die met mijn diesel soms met nog 10 km bereik naar een tankstation rij want YOLO, maar een elektrische wagen met 7% rijbereik in de winter parkeren is gewoon extreem lomp.

De benzinestations van Cees Smit #benzinestation #ceessmit @ANWBverkeer @ANWB @Rijkswaterstaat @sanquin @HemoFoundation @HemoCouncilofCA @ANWBeuropa #wegenwacht #louwmanmuseum @BP_emmeloord #tankstation @Tankprijzen @TankProNL @TPPEETERS @ifthenisnow

@PhillipWeirup @ChristinaAcke10 Fordi du siger vildt dumme ting.

Det er en Bilka, ikke en tankstation. Den unge mand har åbenlyst ikke været der alene.

@njjyjhjmtjk7 Jo men jeg gør nok mere ud af det end 95%.

På en tankstation, hvis der ikke er travlt, kan jeg godt finde på at stå og sludre lidt.

Ramkraak in Duitsland ,daarom op verzoek Duitse politie...
Vlucht van drie twintigers eindigt na wilde achtervolging bij tankstation in Apeldoorn

Drie jongemannen in een auto zijn afgelopen nacht klemgereden door de politie bij het Tango tankstation in

#A3 Duitsland. Doordat het een zeer zwaar ongeval betreft blijft de A3 tot vanavond dicht en blijft de A12 vanaf Babberich afgesloten. Tankstation en parkeerplaats zijn ook afgesloten om verkeer geen kans te geven om toch op de A3 te geraken alwaar sporenonderzoek plaatsvind.

@FCCoachJohan @JaapFriso @TheSeek82 @Jantweetrwatvan @graaf74 Ja dat was weer een uitspelend kind. Had vuurwerk in de speelgoedkist gegooid. Voortaan niet meer halen/brengen maar verplicht het kind omwisselen bij het tankstation langs de A7.

Aan de Leidsestraatweg te Harmelen staat Villa Vredenhof. Waar op de foto schapen grazen ligt nu een rotonde met aan de andere zijde een tankstation.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.