Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Goedkoopste benzine (E5)

Prijs Tankstation
€ 1.109 Leewis Personenvervoer BV
Industrielaan 6,
VEENENDAAL
€ 1.159 Tankstation Van den Belt
Kanaalstraat 22a,
SNEEK
€ 1.159 Autobedrijf 'T Centrum BV
Loenenseweg 4,
EERBEEK
€ 1.159 Argos
Stationsweg 21a,
GORINCHEM
€ 1.169 Argos
Oranjelaan 38,
Rozenburg (zh)
€ 1.169 Argos
De Vente 7,
RUURLO
€ 1.169 Argos
Valeriusstraat 2,
Leeuwarden
€ 1.179 Argos
Anninksweg 59-61,
Hengelo ov
€ 1.179 Argos
Euregioweg 6,
Coevorden
€ 1.179 Argos
Tienmorgenseweg 2,
Rozenburg (zh)
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.119 Haan
Rhederweg 204 ,
Bellingwolde
€ 1.129 TinQ
de Beeke 12,
Erp
€ 1.129 Fieten
Wijnbergseweg 39-41,
Doetinchem
€ 1.134 Makro
De Flinesstraat 9,
Amsterdam
€ 1.134 Makro
Nieuwgraaf 28,
DUIVEN
€ 1.134 Makro
Konijnenberg 92,
BREDA
€ 1.134 Makro
Brem 4,
BEST
€ 1.134 Makro
Thermiekstraat 150,
Nuth
€ 1.137 Surhuisterveen
Meander 36,
SURHUISTERVEEN
€ 1.137 OrangeGas
Florynwei 5,
BURGUM
Diesel in Nederland
tanken
Land Brandstof
Nederland Diesel Benzine
Duitsland Diesel Benzine
Oostenrijk Diesel Benzine

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.