Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Prijs niet correct? Klik op de prijs om deze aan te passen.

Goedkoopste benzine (E10)

Prijs Tankstation
€ 1.659 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.669 Haan
Laan der Verenigde Naties 1A,
Middelburg
€ 1.669 Sietsema-Sakko Tankstation
Industrieweg 2,
Uithuizen
€ 1.689 Fieten Olie
Hendrik Westerstraat 25,
Oude Pekela
€ 1.709 Fieten Olie
Papierbaan 1,
Winschoten
€ 1.709 Fieten Olie
Havenstraat 12,
Peize
€ 1.729 SuperTank
Edisonstraat 2,
Emmen
€ 1.729 Makro
Kattegat 1,
Groningen
€ 1.729 Fieten Olie
Moleneinde 28,
Diever
€ 1.739 Makro
Schieweg 104,
Delft
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.369 Amgro Oil ter Huurne
Alsteedseweg 64,
Haaksbergen
€ 1.369 Makro
Kattegat 1,
Groningen
€ 1.379 TinQ
Breemarsweg 415,
Hengelo
€ 1.379 SuperTank
Edisonstraat 2,
Emmen
€ 1.379 Makro
Brem 4,
Best
€ 1.389 Makro
Nieuwgraaf 28,
Duiven
€ 1.389 Makro
Schieweg 104,
Delft
€ 1.389 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.389 Makro
Konijnenberg 92,
Breda
€ 1.399 Makro
De Flinesstraat 9,
Amsterdam-Duivendrecht
Diesel in Nederland

Goedkoopste Autogas (LPG)

Prijs Tankstation
€ 0.669 Fieten Olie
De Vaart 3,
Ane
€ 0.689 Fieten Olie
Busch 12,
Krommenie
€ 0.699 Makro
De Flinesstraat 9,
Amsterdam-Duivendrecht
€ 0.699 BP
Eibergseweg 81,
Groenlo
€ 0.699 Makro
Nieuwgraaf 28,
Duiven
€ 0.699 Amgro Oil ter Huurne
Alsteedseweg 64,
Haaksbergen
€ 0.699 Haan
Nw. Weteringseweg 1 (N234),
Groenekan
€ 0.699 Fieten Olie
De Scheiding 59,
Opende
€ 0.699 Makro
Thermiekstraat 15,
Nuth
€ 0.699 Makro
Brem 4,
Best
tanken
Land Brandstof
Nederland Diesel Benzine
België Diesel Benzine
Duitsland Diesel Benzine
Frankrijk Diesel Benzine
Spanje Diesel Benzine
Oostenrijk Diesel Benzine

Luxemburg

Cora
Rue du Brill, 11
L-3898 Foetz

Diesel (B7): € 1.266
Benzine (E10): € 1.275

De (meeste) andere tankstations in Luxemburg zijn doorgaans 1 cent duurder.

Goedkoopste tankstations

Volgens onderzoek van Prijzenindex hebben de tankstations van deze merken recent de laagste benzineprijzen. De top 5 is op het ogenblik als volgt:

  1. Makro
  2. Firezone
  3. Fieten Olie
  4. Fuel Up

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.

Over de grens tanken loont

Veel Nederlanders tanken over de grens, zoals bijvoorbeeld ten Oosten van Nijmegen bij het Duitse Kranenburg. De prijzen van Diesel en Benzine in Kranenburg vind je op de website (niet te verwarren met Kranenburg bij Doetinchem overigens).

TotalEnergies komt met hernieuwbare racebrandstof

(TankPro) TotalEnergies introduceert volgend jaar tijdens de 24 uur van Le Mans een 100 procent hernieuwbare racebrandstof. De brandstof, die ‘Excellium Racing 100’ heet, wordt gemaakt op basis van bio-ethanol.

Tankstationveiling trapt dit jaar af met Texaco-station in Asten

(TankPro) Uit een loting is naar voren gekomen dat Texaco-station ‘Het Gevlocht’ als eerst onder de hamer gaat tijdens de jaarlijkse...

Met prijzenindex weet ik nu heel eenvoudig de laagste prijs te scoren. Ik tank nu steeds vaker bij de goedkope onbemande pomp hier in de buurt.

Ik bespaar nu elke week een paar tientjes aan brandstof. Van de besparing neem ik nu elke maand mijn vriendin mee uit eten.

Tweets

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.