Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Goedkoopste benzine (E5)

Prijs Tankstation
€ 1.329 Autobedrijf 'T Centrum BV
Loenenseweg 4,
EERBEEK
€ 1.329 Argos
De Vente 7,
RUURLO
€ 1.339 BrandOil
Nijverheidsstraat 4,
Genemuiden
€ 1.349 Argos
Schepenveld 49 A,
ZEEWOLDE
€ 1.349 Argos
Oranjelaan 38,
Rozenburg (zh)
€ 1.354 TinQ
Nieuwe Aamsestraat 32,
Elst
€ 1.359 Argos
Burgemeester de Zeeuwstr 197,
Numansdorp
€ 1.359 Servicestation De Roos
Jan Nijenhuisstraat 10,
PUTTEN
€ 1.359 Argos
Hugo de Grootlaan 12,
Dordrecht
€ 1.359 Argos
Anninksweg 59-61,
Hengelo ov
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.269 Shell-express
Dr H.G. Scholtenstraat 45,
Zaandam
€ 1.269 Shell-express
Woudenbergseweg 7-a,
Maarsbergen
€ 1.269 Shell-express
Rijndijk 11a,
Hazerswoude-Rijndijk
€ 1.269 Shell Express
Dordsestraat 60,
EMMEN
€ 1.269 Shell-express
Euvelgunnerweg 14,
Groningen
€ 1.279 Shell Express
Stationsplein 30,
ZUTPHEN
€ 1.279 Shell Express
Burgemeester Freijterslaan 336,
ROOSENDAAL
€ 1.279 Shell Express
Bedrijvenweg 50,
DOETINCHEM
€ 1.279 Shell Express
Parkweg 98,
ENSCHEDE
€ 1.279 Haan
Rhederweg 204 ,
Bellingwolde
Diesel in Nederland
tanken
Land Brandstof
Nederland Diesel Benzine
Duitsland Diesel Benzine
Oostenrijk Diesel Benzine

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.