Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Prijs niet correct? Klik op de prijs om deze aan te passen.

Goedkoopste benzine (E10)

Prijs Tankstation
€ 1.689 Avia
Provinciale Weg 8,
Sint-Amands
€ 1.699 Fieten Olie
Weberstraat 16,
Hoogeveen
€ 1.799 Fieten Olie
industrieweg 3,
Rogat
€ 1.799 Fieten Olie
Eeser Gaard 2,
Steenwijk
€ 1.809 Tango
Eesveenseweg 16,
Steenwijk
€ 1.829 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.839 SuperTank
Industrieweg 4,
De Wolden
€ 1.839 Fieten Olie
Langelermaatweg 129,
Hengelo
€ 1.839 SuperTank
Industrieweg 4,
Rogat
€ 1.845 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.563 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
€ 1.569 Fieten Olie
Langelermaatweg 129,
Hengelo
€ 1.569 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 1.577 Kreuze
Steenakkers 3,
Steenwijk
€ 1.579 Fieten Olie
Eeser Gaard 2,
Steenwijk
€ 1.579 Fieten Olie
De Kromten 18,
Gorredijk
€ 1.608 Olijve Oliehandel
Hoofdweg 233,
Bovensmilde
€ 1.609 Tango
Voltastraat 4,
Doetinchem
€ 1.609 Tango
Keppelseweg 22,
Doetinchem
€ 1.609 Fieten Olie
Iependijk 66,
Goor
Diesel in Nederland

Goedkoopste Autogas (LPG)

Prijs Tankstation
€ 0.619 Esso
A1 Noord Km 40 ,
Hoogland
€ 0.639 Fieten Olie
De Vaart 3,
Ane
€ 0.653 TotalEnergies
Wiltonstraat 2B,
Veenendaal
€ 0.659 Fieten Olie
Abdijweg 62,
Weerselo
€ 0.659 TotalEnergies
Groningerstraat 126,
De Punt
€ 0.669 TOTALENERGIES ALMERE-HAVEN
De Steiger 20,
Almere-Haven
€ 0.669 Fieten Olie
De Scheiding 59,
Opende
€ 0.679 Tankstation
Energieweg 100,
Nijmegen
€ 0.679 Fieten Olie
Vliestroom 2,
Urk
€ 0.679 TotalEnergies
Hoofdweg 30a,
Echten
LPG in Nederland
tanken
Land Brandstof
Nederland Benzine Diesel
België Benzine Diesel
Duitsland Benzine Diesel
Frankrijk Benzine Diesel
Spanje Benzine Diesel
Oostenrijk Benzine Diesel

Luxemburg

Cora
Rue du Brill, 11
L-3898 Foetz

Diesel (B7): € 1.578
Benzine (E10): € 1.559

De (meeste) andere tankstations in Luxemburg zijn doorgaans 1 cent duurder.

Goedkoopste tankstations

Volgens onderzoek van Prijzenindex hebben de tankstations van deze merken recent de laagste benzineprijzen. De top 5 is op het ogenblik als volgt:

  1. Fieten Olie
  2. Fuel Up
  3. SuperTank
  4. Tank S
  5. Tango

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.

Over de grens tanken loont

Veel Nederlanders tanken over de grens, zoals bijvoorbeeld ten Oosten van Nijmegen bij het Duitse Kranenburg. De prijzen van Diesel en Benzine in Kranenburg vind je op de website (niet te verwarren met Kranenburg bij Doetinchem overigens).

Shell opent megawattlader voor elektrische trucks: ‘Investeren vooruit’

(TankPro) Shell heeft op de Energy Transition Campus aan de Grasweg in Amsterdam-Noord haar eerste megawattlader ontwikkeld en in gebruik genomen. Zowel elektrische vrachtwagens als elektrische schepen kunnen van het laadsysteem gebruikmaken. ‘Dit past in ons streven om meer en schonere energieoplossingen te bieden.’

Tankstations en hoofdkantoor AVIA Vollenhoven krijgen zonnepanelen

(TankPro)

Tankstations

We houden de benzineprijs, dieselprijs en lpg-prijzen bij voor o.a. de volgende tankstations in binnen- en buitenland:

AgriSnelTank

AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstation formules in het zuidwestelijke deel van Nederland. De tankstations zijn onderdeel van de CZAV, te Wemeldinge.

amiGo

amiGo is een Nederlands tankstation merk met ruim 40 locaties. Sinds januari 2017 zijn amiGo en zusterbedrijf Brand Oil, voornamelijk gelegen in het noorden en oosten van het land, onderdeel van VARO.

ANWB

Bij De ANWB tankstations kon je als ANWB-lid korting krijgen. Er zijn op het ogenblik geen ANWB-tankstations meer, deze locaties zijn nu meestal van TinQ.

Aral

Aral is onderdeel van BP en heeft vooral in Duitsland veel tankstations langs de autobahn.

Argos

Argos is tegenwoordig onderdeel van het Zwitserse Varo Energy. Van oorsprong komt het uit Vlaardingen (of eerder nog Rotterdam). De Argos tankstations zijn vaak onbemand en hanteren scherpe brandstofprijzen.

Autofood

Autofood is de merknaam voor de brandstoffen van Den Hartog b.v.

Avia

AVIA onderscheidt zich ten opzichte van de bekendere merken als Shell, Esso en Total, door de vrijheid voor exploitant en de betrokkenheid naar de exploitant.

BP

BP is een grote oliemaatschappij met het hoofdkantoor in Londen, in Nederland heeft het ongeveer 300 tankstations, goed voor een marktaandeel van 14%. Meestal zijn het niet de goedkoopste locaties al is de LPG er vaak wel redelijk geprijsd.

Brand Oil

Brand Oil is ontstaan uit Brandsma Oliehandel, tegenwoordig is het onderdeel van Varo Energy en zijn de Brand Oil locaties meestal Argos tankstations geworden.

Esso

Esso, van oorsprong Standard Oil Company (S-O, en fonetisch dus esso). Esso is nu onderdeel van Exxon Mobil.

Firezone

Veel firezone tankstations zijn nu Esso-tankstations geworden.

Gulf

De Gulf tankstations zijn tegenwoordig van Q8.

Haan

De Haan Minerale Oliën B.V. maakt deel uit van de Hametha groep en exploiteert een uitgebreid en groeiend netwerk van tankstations in Nederland.

Hem

HEM is net als TamOil onderdeel van De Oilinvest Groep. Bij de TamOil stations kun je vaak korting krijgen met de Tankey-app, bij de Duitse HEM tankstations is er vaak een tiefpreissgarantie (laagste prijs binnen 5km).

Jet

JET is een olie- en brandstofonderneming en dochtermaatschappij van het Amerikaanse Phillips 66. We komen deze gele benzinestations veel tegen in Duitsland en Oostenrijk.

LukOil

LUKoil is een Russische oliemaatschappij en een van de grootste aardolieproducenten van Rusland. In België zijn er veel LUKoil tankstations te vinden.

Makro

Veel van de Makro-vestigingen hebben ook een onbemand tankstation. De groothandel is alleen voor ondernemers toegankelijk maar voor de tankstations, die ook nog vaak de goedkoopste zijn in de regio kan een ieder terecht om te tanken.

PicoBello

PicoBello is onderdeel van De Pooter Olie.

Q8

Q8 staat voor Kuwait Petroleum International. Je ziet niet veel Q8 stations meer in Nederland, de Q8 tankstations hanteren nu de merknaam Tango.

Repsol

Repsol tankstations zie je veel in Spanje.

Shell

Shell is natuurlijk een bekend merk/bedrijf in Nederland. Het hoofdkantoor is inmiddels verhuisd naar Londen en het predikaat koninklijke is dan ook verloren gegaan. De goedkopere locaties zijn bekend onder de naam Shell express.

SuperTank

De SuperTank tankstations hebben doorgaans erg scherpe prijzen. SuperTank is onderdeel van BOL Kreditank. Er zijn vaak leuke kortingen als Oranje speelt.

Tamoil

Tamoil is een oliemaatschappij en een keten van tankstations in Italië, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Nederland. Tamoil heeft in Europa ongeveer 3.000 tankstations. De locaties worden geëxploiteerd door het van oorsprong Libische Oilinvest.

Tango

Tango is een samentrekking van 'Tank & Go', het is begonnen in Nijmegen. Tegenwoordig zijn de Tango stations eigendom van Kuwait Petroleum (Q8). De Tango stations zijn doorgaans eenvoudig (onbemand) en hebben meestal een gratis bandenpomp. Via de Tango-app krijg je soms nog wat extra korting.

Texaco

Texaco is onderdeel van de EG Group. Het logo is gebaseerd op de Texaanse vlag.

Tinq

Tinq heeft vaak kortingsacties als er autoraces plaatsvinden. Tinq is onderdeel van ENVIEM (ontstaan uit Miedema B.V.).

TotalEnergies

TotalEnergies SE is een Franse multinationale olie- en gasonderneming. Veel Total stations hebben ook LPG tegen aantrekkelijke prijzen (Benzine en Diesel is er dan vaak weer wat duurder dan gemiddeld).

Met prijzenindex weet ik nu heel eenvoudig de laagste prijs te scoren. Ik tank nu steeds vaker bij de goedkope onbemande pomp hier in de buurt.

Ik bespaar nu elke week een paar tientjes aan brandstof. Van de besparing neem ik nu elke maand mijn vriendin mee uit eten.

Tweets

Bron: Twitter

@dobbelska Ik denk dat ons land er zonder fossiele subsidies, dus kortingen op brandstofprijzen, heel snel op achteruit zou gaan. Werkloosheid en grote armoede. Wat ER wil kost tijd.

@geertgeenen Net brandstofprijzen 🤔

@moerland_linda Oplopende WOZ... Vergunningen voor elke beweging of ding wat je wilt doen.... Belastingdruk...... Brandstofprijzen..... Verbod op stoken.... Verplichte warmtepomp.... Van het gas af....Pensioenbemoeienis.... Moet ik verder gaan?

@Tankprijzen Ik word al enkele dagen onaangenaam verrast door de brandstofprijzen aan de pomp. Is de socialmedia-medewerker met verlof?😅

@iOnAsJ Bakkerijen hanteren/kopiëren het "klik" systeem van de overheid bij dalende brandstofprijzen.
De frituren doen dit al jaren met de stijgende/dalende aardappelprijzen 😉

@bt_bazinga @Pu_Chi_Mao 1. ze heeft er voor gezorgd dat brandstofprijzen weer stabiliseerden. 2. ze heeft er voor gezorgd dat we allemaal eind vorig jaar 2x een extra tegemoetkoming kregen in de energiekosten. 3. ze heeft gezorgd voor een gunstig brexit akkoord. Dit laatste is vooral voor NL ondernemers

@jpaternotte Ja deze lege magen gaan toenemen. Met de lastenverzwaringen die D66 in petto heeft. Als voorbeeld € 0,15 ct per liter voor brandstofprijzen per 1-7-23

@j_vollenbroek Gestaffelde brandstofprijzen voor alle sectoren en Schiphol dicht natuurlijk.

@jesseklaver Wij Nederlanders gaan dit oplossen door 100 te gaan rijden, allemaal van het gas af, en niet te vergeten onbetaalbare brandstofprijzen in 2025 als het aan vriendje Jetten ligt.

@mandooow1 Ga meteen tanken, boodschappen doen en vergeet niet uit te gaan eten. Vooral Duits en italiaanse restaurants super goedkoop terwijl de kwaliteit prima is

@XandraGrwold @telegraaf @HetHogeland @Eemsdelta Het is ook een vrij troosteloos stationnetje daar... ontsluiting Emden veel beter, en goedkoop tanken vanaf 1 juli :)

@Marie54100 @AEBPITOU @Emprise2 Goedkoop tanken???

@Willeke86Willem Boven Emmen....tegen de Duitse grens aan.
Kan je gelijk goedkoop tanken....

@CphSundays “Tømmer tankstation for øl”

De køber seks rammer øl til hvad, 30-40 mand?

Voldsomt, kan godt forstå der var en lidt løssluppen stemning i bussen hjem efter sådan 3-4 øller 🥳🤪

FCK-SPILLERE TØMMER TANKSTATION FOR ØL

En flok glade F.C. København-spillere måtte mandag aften tanke op på vej hjem til København, da det stod klart, at de kunne kalde sig danske mestre endnu en gang.

Video: Copenhagen Sundays
Partner: Unibet

#fcklive #sldk

@worldwife_nl @gemeenteHelmond Laten we aannemen dat daar camera's hangen, bij het tankstation zeker. Aanpakken deze eikels!

@pofmuisje omdat ik degene was die de ballen heeft te kakken op de truckers wc bij t tankstation

@BjarneBoysen Nu er jeg fra Jylland så det eneste jeg har i tankerne er den kæmpe overpris de har betalt for de øl da det er på en tankstation…. Det er jo helt galemathis

En af ligaens dyreste spillere nogensinde, med 3 kasser øl på en tankstation. Det er 3 kasser mere end han lavede hele sæsonen.

Bij tankstation Jos Maas in Gemert is het oppompen van de autobanden nog gratis :) ➕➕➕

@Nico_Kristensen Det ser allerede vildt ud på den tankstation hvert fald.

FCK-spillere tømte køleskabe på tankstation: Det bliver nok sent

Gdańsk, Polen: elektrisch aangedreven Ford Mustang Mach-E met brandend accupakket bij tankstation. Accupakket is gekoeld/geblust en na 4,5 uur is de auto verplaatst naar een veiliger plek. #brandweer

R.I.P. den tankstation som FCK-trup, trænere, ledere og fans kommer forbi, når kampen i Brøndby er færdig (hvis og såfremt) 😂🔥 #biffcn #fcklive #sldk

@BrinkHan @groeneveldm @BM_Visser Dan vergeet je de energie die nodig was om bijvoorbeeld de benzine uit de grond te halen, naar Pernis te vervoeren, te raffineren en te vervoeren naar je tankstation.

@johanvdzwan Het valt nu mee bij dit tankstation

Politie pakt drie mannen op om mogelijke ontvoering in Woudenberg: [WOUDENBERG] (ANP) De politie heeft bij een tankstation langs de A12 in Woudenberg drie mannen aangehouden op verdenking van een mogelijke ontvoering. Die zou begonnen zijn in Nijmegen,…

Nooit sushi halen bij een tankstation

@jelletack De belangrijkste vraag: Wie heeft er tankstation dienst en waar? @LeroyDeltour @TimAnton13 @jakobvermandere

Op een tankstation in Aalsmeer worden we aangesproken door de pomphouder. Een vrachtwagentje zou al erg lang op hun terrein staan. Omdat de Poolse bestuurder alcohol had gedronken mocht hij zelf niet meer rijden.
In overleg met de chauffeur hebben we het voertuig zelf verplaatst.

@AstridBeckers1 @roosvonk @tuutkos_judith Ah, blok Roos Vonk. Ze beschuldigde mij van whataboutism. ik wees haar alleen op de balk in ons eigen oog (Schiphol als tankstation en smerig Tata) terwijl zij boos richting de splinter in het oog van de ok Chilenen met hun Atacama kledingdump wijzen. Duldt geen tegenspraak.

Oh ik moest het specifiek van een tankstation hebben omdat ik weg moest met de auto en een stuk moest rijden, haha.

@vanmij @HenriBontenbal Neem Schiphol. Schiphol is een heel groot tankstation.
Schiphol faciliteert een zeer vervuilende (fossiele) sector. Schiphol functioneert als een hub.
Ik heb een grote afkeer van dit 👇

Laatste potje van het seizoen. @MikeVerweij heeft inmiddels elk tankstation tussen #Ilpendam en #Enschede leeg gekocht. Dinsdag meer nieuws, Italiaanse hoek. I.v.m. met de heilige pinksterdagen wil ik geen transfergoden lastigvallen. #SkaffaVerweij #HetLaatsteNieuwsAlsEerste🕵🏾‍♂️📰

27-05-2023 - Grote ravage nadat automobilist inrijdt op pomp bij tankstation langs snelweg A2 bij Liempde

📣 Tanken met MAXimale korting? Vandaag tank je met spectaculaire TinQ MAX.KORTING bij alle deelnemende locaties ⛽ Je vindt ze in de TinQ4U app en via . @jackontracks @Olav_Mol @TomCoronel @jan_lammers
#kwaliteit #benzineprijzen #tankstation #formule1

Auto botst op andere auto bij tankstation, meerdere gewonden
👩‍💻#NieuwsInPerspectief

@quartzstatisti1 @M_Nobody_77 Je vergeet de Duitse braadworst, er staat bijna bij elk tankstation zo'n worstententje.

"Ein Currywürst und Ein Bratwürst mit Brötchen bitte" 🤪

ik zat opgesloten op een tankstation wc 💀💀💀

Grote ravage na ongeval bij tankstation, meerdere gewonden via @telegraaf

Grote ravage na ongeval bij tankstation, meerdere gewonden via @Telegraaf

Auto botst op andere auto bij tankstation, meerdere gewonden #Liempde #ongeval #tankstation

Er waren geen garages meer open en hij had ook geen band mee. Het besef dat ik mijn reis moest afbreken en met 80km weer terug naar NL moest rijden, vond ik pittig. Maar na een potje janken bij een tankstation en hulp van fantastische mensen in NL, reed ik verder

@RTLnieuws Normale mensen remmen af als ze bij een tankstation aan komen rijden.
Dit was weer een "incident ".

Bij het ongeluk raakten drie personen gewond.

Veiling tankstation zorgt voor aardig wat duiten in de portemonnee van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. 💰

Slachtoffer toevallig ontdekt, 'ontvoerderstrio' gepakt op tankstation A12
Twitterteam
👩‍💻#NieuwsInPerspectief

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.