Brandstof

Goedkoop tanken

Dagelijks wordt in Nederland de brandstofadviesprijs bepaald, maar slechts zelden volgen tankstations deze adviesprijs. Brandstofprijzen fluctueren dagelijks en tussen tankstations onderling. Om eenvoudig uit te vinden waar je het goedkoopste kan tanken kun je voor de meest gangbare brandstoffen, diesel en benzine, hier op prijzendindex.nl vinden welke tankstations bij jou in de buurt het goedkoopste zijn.

Prijs niet correct? Klik op de prijs om deze aan te passen.

Goedkoopste benzine (E10)

Prijs Tankstation
€ 1.589 Mangnus
Gentsevaart 8,
Kapellebrug
€ 1.619 Sakko
Gentsevaart 28,
Kapellebrug
€ 1.619 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.629 Fieten Olie
Papierbaan 1,
Winschoten
€ 1.629 Tango
Papierbaan 3B,
Winschoten
€ 1.639 Fieten Olie
Hendrik Westerstraat 25,
Oude Pekela
€ 1.649 OrangeGas
Groningerweg 58,
Peize
€ 1.654 Argos
Textielstraat 1,
Haaksbergen
€ 1.659 Fieten Olie
Phileas Foggstraat 26 A ,
Emmen
€ 1.659 Fieten Olie
Oosteinde 407,
Vriezenveen
Benzine in Nederland

Goedkoopste diesel (B7)

Prijs Tankstation
€ 1.629 Sakko
Gentsevaart 28,
Kapellebrug
€ 1.629 Elan
Prins Hendriklaan 46,
Gendringen
€ 1.649 Amgro Oil ter Huurne
Alsteedseweg 64,
Haaksbergen
€ 1.649 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 1.649 Fieten Olie
Ulftseweg 87a,
Silvolde
€ 1.649 Fieten Olie
Industrieweg 9,
Uithuizen
€ 1.649 Esso
Kottenseweg 182,
Kotten
€ 1.649 AUTO KAR
Franseweg 1,
Steenbergen Nb
€ 1.659 Fieten Olie
Phileas Foggstraat 26 A ,
Emmen
€ 1.659 Fieten Olie
Drachtster Heawei 22,
Drachten
Diesel in Nederland

Goedkoopste Autogas (LPG)

Prijs Tankstation
€ 0.679 Heinen Brandstoffen
Teunismolenweg 4-6,
De Heurne
€ 0.719 Roeleveld-Rolink BV
Nordhornsestraat 138,
Denekamp
€ 0.726 Kreuze
Steenakkers 3,
Steenwijk
€ 0.749 HGA
Pettemerstraat 45-55,
Alkmaar
€ 0.749 Iesberts
Gageldijk 12,
Utrecht
€ 0.759 Tinq
Bornestraat 18,
Weerselo
€ 0.779 Tinq
Biltseweg 2,
Baarn
€ 0.779 Tinq
de Amert 414,
Veghel
€ 0.789 Tinq
Waalstraat 5,
Andelst
€ 0.789 Tinq
Dr. W. Dreeslaan 10,
Bennekom
LPG in Nederland
tanken
Land Brandstof
Nederland Benzine Diesel
België Benzine Diesel
Duitsland Benzine Diesel
Frankrijk Benzine Diesel
Spanje Benzine Diesel
Oostenrijk Benzine Diesel

Luxemburg

Cora
Rue du Brill, 11
L-3898 Foetz

Diesel (B7): € 1.650
Benzine (E10): € 1.529

De (meeste) andere tankstations in Luxemburg zijn doorgaans 1 cent duurder.

Goedkoopste tankstations

Volgens onderzoek van Prijzenindex hebben de tankstations van deze merken recent de laagste benzineprijzen. De top 5 is op het ogenblik als volgt:

  1. Fieten Olie
  2. Sakko
  3. Kreuze
  4. Elan
  5. SuperTank

Een tankpas gebruiken

Er zijn verschillende organisaties die tankpassen aanbieden. Soms dien je een maandelijkse vergoeding te betalen voor de tankpas en soms zijn de tankpassen onder bepaalde voorwaarden gratis te gebruiken. Met een tankpas krijg je vaak enkele centen extra korting op de benzine- of dieselprijs en zo kun je geld besparen. Vaak is het echter zo dat deze voordelen niet gelden bij de voordeligste tankstations. Een tankpas is daarom vaak een goede keuze als je vaak langs de snelweg tankt maar minder geschikt wanneer je lokaal de voordeligste pomp zoekt. Je bespaart dan ook vaak meer als je op prijzenindex de actuele prijzen aan de pomp vergelijkt.

48% Nederlanders bespaart

Als weggebruikers niet in de buurt van thuis of kantoor zijn, zoeken ze in veel gevallen naar de laagste prijzen. 48 procent van de ondervraagden in een onderzoek van de ANWB geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge brandstofkosten en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Rijd je tank bijna leeg

Natuurlijk kan je niet meer tanken dan de inhoud van de brandstoftank, maar het is goed om te weten dat het voordeel wel groter wordt naarmate je meer tankt. Als je elke week of dagelijks langs rijdt bij de pomp met de laagste prijs zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Het wordt echter anders als je een omweg moet maken om bij de gekozen pomp te komen, het is dan ook handig vooraf een slimme route te plannen met een routeplanner. Zo kan je altijd het maximale aantal liters tanken en heb je maximaal profijt de voordelige brandstofprijs.

Over de grens tanken loont

Veel Nederlanders tanken over de grens, zoals bijvoorbeeld ten Oosten van Nijmegen bij het Duitse Kranenburg. De prijzen van Diesel en Benzine in Kranenburg vind je op de website (niet te verwarren met Kranenburg bij Doetinchem overigens).

Tankstations

We houden de benzineprijs, dieselprijs en lpg-prijzen bij voor o.a. de volgende tankstations in binnen- en buitenland:

AgriSnelTank

AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstation formules in het zuidwestelijke deel van Nederland. De tankstations zijn onderdeel van de CZAV, te Wemeldinge.

amiGo

amiGo is een Nederlands tankstation merk met ruim 40 locaties. Sinds januari 2017 zijn amiGo en zusterbedrijf Brand Oil, voornamelijk gelegen in het noorden en oosten van het land, onderdeel van VARO.

ANWB

Bij De ANWB tankstations kon je als ANWB-lid korting krijgen. Er zijn op het ogenblik geen ANWB-tankstations meer, deze locaties zijn nu meestal van TinQ.

Aral

Aral is onderdeel van BP en heeft vooral in Duitsland veel tankstations langs de autobahn.

Argos

Argos is tegenwoordig onderdeel van het Zwitserse Varo Energy. Van oorsprong komt het uit Vlaardingen (of eerder nog Rotterdam). De Argos tankstations zijn vaak onbemand en hanteren scherpe brandstofprijzen.

Autofood

Autofood is de merknaam voor de brandstoffen van Den Hartog b.v.

Avia

AVIA onderscheidt zich ten opzichte van de bekendere merken als Shell, Esso en Total, door de vrijheid voor exploitant en de betrokkenheid naar de exploitant.

BP

BP is een grote oliemaatschappij met het hoofdkantoor in Londen, in Nederland heeft het ongeveer 300 tankstations, goed voor een marktaandeel van 14%. Meestal zijn het niet de goedkoopste locaties al is de LPG er vaak wel redelijk geprijsd.

Brand Oil

Brand Oil is ontstaan uit Brandsma Oliehandel, tegenwoordig is het onderdeel van Varo Energy en zijn de Brand Oil locaties meestal Argos tankstations geworden.

Esso

Esso, van oorsprong Standard Oil Company (S-O, en fonetisch dus esso). Esso is nu onderdeel van Exxon Mobil.

Firezone

Veel firezone tankstations zijn nu Esso-tankstations geworden.

Gulf

De Gulf tankstations zijn tegenwoordig van Q8.

Haan

De Haan Minerale Oliën B.V. maakt deel uit van de Hametha groep en exploiteert een uitgebreid en groeiend netwerk van tankstations in Nederland.

Hem

HEM is net als TamOil onderdeel van De Oilinvest Groep. Bij de TamOil stations kun je vaak korting krijgen met de Tankey-app, bij de Duitse HEM tankstations is er vaak een tiefpreissgarantie (laagste prijs binnen 5km).

Jet

JET is een olie- en brandstofonderneming en dochtermaatschappij van het Amerikaanse Phillips 66. We komen deze gele benzinestations veel tegen in Duitsland en Oostenrijk.

LukOil

LUKoil is een Russische oliemaatschappij en een van de grootste aardolieproducenten van Rusland. In België zijn er veel LUKoil tankstations te vinden.

Makro

Veel van de Makro-vestigingen hebben ook een onbemand tankstation. De groothandel is alleen voor ondernemers toegankelijk maar voor de tankstations, die ook nog vaak de goedkoopste zijn in de regio kan een ieder terecht om te tanken.

PicoBello

PicoBello is onderdeel van De Pooter Olie.

Q8

Q8 staat voor Kuwait Petroleum International. Je ziet niet veel Q8 stations meer in Nederland, de Q8 tankstations hanteren nu de merknaam Tango.

Repsol

Repsol tankstations zie je veel in Spanje.

Shell

Shell is natuurlijk een bekend merk/bedrijf in Nederland. Het hoofdkantoor is inmiddels verhuisd naar Londen en het predikaat koninklijke is dan ook verloren gegaan. De goedkopere locaties zijn bekend onder de naam Shell express.

SuperTank

De SuperTank tankstations hebben doorgaans erg scherpe prijzen. SuperTank is onderdeel van BOL Kreditank. Er zijn vaak leuke kortingen als Oranje speelt.

Tamoil

Tamoil is een oliemaatschappij en een keten van tankstations in Italië, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Nederland. Tamoil heeft in Europa ongeveer 3.000 tankstations. De locaties worden geëxploiteerd door het van oorsprong Libische Oilinvest.

Tango

Tango is een samentrekking van 'Tank & Go', het is begonnen in Nijmegen. Tegenwoordig zijn de Tango stations eigendom van Kuwait Petroleum (Q8). De Tango stations zijn doorgaans eenvoudig (onbemand) en hebben meestal een gratis bandenpomp. Via de Tango-app krijg je soms nog wat extra korting.

Texaco

Texaco is onderdeel van de EG Group. Het logo is gebaseerd op de Texaanse vlag.

Tinq

Tinq heeft vaak kortingsacties als er autoraces plaatsvinden. Tinq is onderdeel van ENVIEM (ontstaan uit Miedema B.V.).

TotalEnergies

TotalEnergies SE is een Franse multinationale olie- en gasonderneming. Veel Total stations hebben ook LPG tegen aantrekkelijke prijzen (Benzine en Diesel is er dan vaak weer wat duurder dan gemiddeld).

Met prijzenindex weet ik nu heel eenvoudig de laagste prijs te scoren. Ik tank nu steeds vaker bij de goedkope onbemande pomp hier in de buurt.

Ik bespaar nu elke week een paar tientjes aan brandstof. Van de besparing neem ik nu elke maand mijn vriendin mee uit eten.

Tweets

Brandstofprijzen zijn in november t.o.v. oktober gedaald, terwijl in november vorig jaar de prijzen stegen. En dus neemt de prijsstijging t.o.v. een jaar eerder wat af, dit heeft een drukkend effect op de totale inflatie van zo’n 0,2%-punt (0,04 * (1,9-5,6)) #inflatie

@CEOTeamChaos @LotteVR29 Dit jaar werkt hij thuis ivm de hoge brandstofprijzen.

@L4seasons1 Nee doos !
De brandstofprijzen !
🤣🤣🤣🤣🤣

Hoge brandstofprijzen doden meer Europeanen dan gevechten in Oekraïne

@Dwight07778281 @NOS De enige die echt verdienen zijn Poetin & co.

De brandstofprijzen stijgen als een raket en de Russische oorlogsindustrie draait 24/7

En waar gaan die winsten heen?
Juist ja............

@abflipse @PeterrMeterr plus de hoogste brandstofprijzen en de gekste maximumsnelheid op de snelweg. bij de grens bij venlo wordt de lucht ineens beter. gekkenhuis

@Rwa64664363 @telegraaf De enige die echt verdienen zijn Poetin & co.

De brandstofprijzen stijgen als een raket en de Russische oorlogsindustrie draait 24/7

En waar gaan die winsten heen?
Juist ja............

@devrijegeer @NLRebellion En er zijn toch al sucessen behaald? brandstofprijzen stijgen, mensen zitten met dikke truien aan vrezen de winter, diesel straks in de ban, dus transport krijgt straks een gigantische opdonder, vliegsschaamte, me dunkt, een boer zal er jarloers op zijn om de resultaten.

Gisteren lange rit…. Op mijn route alle benzinestations aan t verbouwen…… hogere brandstofprijzen gebruikt voor grote kosten oplaadstations bij benzinepompen? Wie weet dat?

Volgens een studie van The Economist zullen hoge brandstofprijzen meer Europeanen doden dan de huidige gevechten in Oekraïne. Stof om eens goed over na te denken. #UkraineWar #Oekraine

Volgens de Weekly Oil Bulletin van de EU zijn de gemiddelde prijzen voor benzine en diesel naar beneden gegaan, maar hebben deze brandstofprijzen nog steeds recordhoge bedragen in Spanje.

@Peterheems @NOS De enige die echt verdienen zijn Poetin & co.

De brandstofprijzen stijgen als een raket en de Russische oorlogsindustrie draait 24/7

En waar gaan die winsten heen?
Juist ja............

@koengodderis @josthysams Er is een speciale plek in de hel voor de figuren die ons met dit systeem hebben opgezadeld. #cliquet #brandstofprijzen

Er voltrekt zich een stille ramp onder de vissers. Milieuwetgeving wordt steeds strenger en de hoge brandstofprijzen stemt de vissers somber. Vissersvrouw @AnjaKeuter vindt dat het hoog tijd wordt om de vissers ruimhartig te steunen. Uitgelicht! 20.30 uur

@PonyAnamore @djonky123 Met de huidige brandstofprijzen ga je het met een paar tientjes niet meer redden. 😂

Dankzij @PvdDLeiden krijgen wij van de @GemeenteLeiden de komende 2 jaar extra geld. Zo kunnen wij ondanks de hoge brandstofprijzen doorgaan met het helpen van gewonde en ontheemde dieren in de Leidse regio. Hartelijk dank beide voor jullie steun en hulp!❤️
@PartijvdDieren

Kathleen Van Brempt wil nog hogere brandstofprijzen.

"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent." - Jacques Godfrain

Eem door de wasstraat en daarna even goedkoop tanken ⛽️ bij de Tango 😁

@teunvoeten Dat tankstation zou ik dus overslaan

@marchionatus @jandhondt Bij een tankstation zie je een prijs per liter. Bij een laadpaal zie je niets, zelfs geen prijs per kWh. De fabrikanten beknibbelen op alles wat geld kost. Geen display (behalve in Duitsland, want wettelijk verplicht daar) en al zeker geen betaalterminal

Het kabinet wil winstgevende ondernemingen en dga’s zwaarder belasten om de toenemende staatsuitgaven te dekken. Wat is daarover opgenomen in het Belastingplan 2023?
#pompshop #tankstation #wasstraat #belasting #financieel #profinis

Achtergelaten bij @TotalEnergiesNL tankstation #Olympiaplein #OlympischStadion Onderzocht en omschreven voor het dierformulier. Wat een dotje, geen chip.... Ontbijt op bed, komt goed lieve schat, straks naar de opvang #DOA #Goedemorgen

Ingesloten verkeer wordt nu over de vluchtstrook geleid. Doorgaand verkeer kan passeren via het naastgelegen tankstation. Meer informatie in ons artikel.

BP-pomp weer open: [BAARN] Deze week gaat het BP-vulstation aan de Eemweg weer open. Er zijn grootscheepse werkzaamheden waarvoor de volledige bestrating open moest. In juli dit jaar is het tankstation nog volledig verbouwd en was het ook wekenlang…

ik: zouden we niet gaan tanken? in Duitsland zijn er niet bij elke afslag tankstations hoor...
lief: och jong het land van de auto's! komt wel goed ik heb nog genoeg
wij: net volle stress met 1km resterend rijbereik een tankstation opgereden ✌️

@PieterxJan @KICKRUSHpodcast Ik ben spontaan 24u in een tankstation gaan zitten.

Die goeie latte machiatto van tankstation 🤤

Een fles whiskey voor n tientje . Ook nog eens bij een tankstation . Wel n grote . Net over de grens . Voor degene die roken ook n aanrader . Champagne 17 euro .

Ondertussen bij @Cat_Gaming_ zijn vaste tankstation @DeGeneraal_NL

@Beneslts leve het winkeltje van het tankstation dat tot 22u open is, in dit geval.

Ik betaal niet meer met de kaart, maar daar zat een kleine loophole waarbij je uw tankbeurt betaalde met een gereserveerd bedrag van 125 euro (hangt van tankstation af denk ik?), en cashback kreeg op dat bedrag in plaats van uw werkelijk betaald bedrag.

@MathyVanvoorden leve het winkeltje van het tankstation

winkeltje van het tankstation!

hello kitty kaarsjes 😭 gevonden at random tankstation, copped immediately geer twee keer nadenken gwn kopen ja

@elisabeppie @vester71 Die vind je overal maar hier denkt de overheid wel mee met de bevolking zoals openbaar vervoer gratis, korting bij het tankstation en nog veel meer zaken. In NL is alles 1 grote leugen

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.