Financiën

Geld

De één heeft iedere maand te weinig, de ander weet niet waar hij het moet laten. Zeker nu de spaarrente laag is kun je je afvragen of je er niet goed aan doet je geld te investeren. Maar dat brengt natuurlijk ook risico's met zich mee.

Welke banken hebben de voordeligste rekeningen of juist de producten met de meeste mogelijkheden?

Hoogste spaarrente Hoogste depositorente Crowdfunding P2P lending Voordelige betaalrekening Goedkope brokers

Wist je dat beleggen in aandelen (S&P 500) je tussen 1970 en 2018 een gemiddeld rendement gaf van ruim 10% op jaarbasis? De slechtste periode van 15 jaar hier binnen gaf je tenminste nog een rendement van 3% per jaar en de beste maarliefst 17% per jaar.

Het effect van samengestelde interest (rente op rente) is bovendien aanzienlijk, wie bijvoorbeeld 10 jaar achterelkaar 10% rendement behaalt heeft in totaal maarliefst (1.1^10 = 2.59) 2.59 keer zijn inleg, ofwel 159% rendement. Jouw 10.000 euro inleg zou dan dus €25937 euro waard geworden zijn (afgezien van evt. kosten).

Bonnetje: “Mijn boodschappenbudget ging door inflatie van € 135 naar € 175 per week”

Wieteke (33) heeft haar boodschappenbudget flink moeten verhogen de laatste tijd. Tuurlijk worden haar kinderen groter, maar inflatie lijkt de grootste oorzaak: “Ik koop liever minder, maar wel goede producten, dan veel producten die je lichaam helemaal niet voeden.” Vertel […]

Het bericht Bonnetje: “Mijn boodschappenbudget ging door inflatie van € 135 naar € 175 per week” verscheen eerst op PorteRenee.

Maandoverzicht juli 2022

En de zevende maand van 2022 zit er op! In deze blog blik ik terug op de maand juli, en een kleine sneak-peek naar augustus. Traditiegetrouw blik ik weer terug op afgelopen maand. Dit keer de maand juli, waarin ik twee tripjes maakte en langzaam weer begon met werken. Dit was juli In juli… kwam […]

The post Maandoverzicht juli 2022 appeared first on Vrije Meid - The Freedom Guide.

Madeleine en Hugo: “We kochten een tweede huis in Zuid-Afrika”

Madeleine (31) en Hugo (39) droomden van een huis in Zuid-Afrika. Ze werken allebei in loondienst en spaarden zich suf. “Geloof dat je dromen echt mogelijk zijn, wij zijn het bewijs.” Madeleine en Hugo werken allebei in loondienst en verdienen […]

Het bericht Madeleine en Hugo: “We kochten een tweede huis in Zuid-Afrika” verscheen eerst op PorteRenee.

7 tips om razendsnel een noodfonds aan te leggen

Heb jij al een financieel noodfonds? Nee? In deze financieel onzekere tijden is het geen overbodige luxe. Tijd om die aan te leggen dus. Renée geeft tips en tricks die je helpen dat razendsnel voor elkaar te krijgen. Ik klapper […]

Het bericht 7 tips om razendsnel een noodfonds aan te leggen verscheen eerst op PorteRenee.

Zonnepanelen plaatsen: check!

Alles over geld: schulden, sparen, beleggen, investeren en financieel onafhankelijk worden. Praktische tips, up-to-date informatie, cursussen, gratis tools én 100% onafhankelijk.

Onze zonnepanelen plaatsen had wat voeten in de aarde, maar inmiddels zitten ze erop en draait onze meter de juiste kant op ;-)

Het bericht Zonnepanelen plaatsen: check! verscheen eerst op Lekker Leven Met Minder - slimmer met geld.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.