Financiën

Geld

De één heeft iedere maand te weinig, de ander weet niet waar hij het moet laten. Zeker nu de spaarrente laag is kun je je afvragen of je er niet goed aan doet je geld te investeren. Maar dat brengt natuurlijk ook risico's met zich mee.

Welke banken hebben de voordeligste rekeningen of juist de producten met de meeste mogelijkheden?

Hoogste spaarrente Hoogste depositorente Crowdfunding P2P lending Voordelige betaalrekening Goedkope brokers

Wist je dat beleggen in aandelen (S&P 500) je tussen 1970 en 2018 een gemiddeld rendement gaf van ruim 10% op jaarbasis? De slechtste periode van 15 jaar hier binnen gaf je tenminste nog een rendement van 3% per jaar en de beste maarliefst 17% per jaar.

Het effect van samengestelde interest (rente op rente) is bovendien aanzienlijk, wie bijvoorbeeld 10 jaar achterelkaar 10% rendement behaalt heeft in totaal maarliefst (1.1^10 = 2.59) 2.59 keer zijn inleg, ofwel 159% rendement. Jouw 10.000 euro inleg zou dan dus €25937 euro waard geworden zijn (afgezien van evt. kosten).

Man steelt nummerplaten en rijdt er een hele reeks boetes mee: internering gevraagd

Zowel in de zomer van 2022 als begin 2023 stal een man verschillende nummerplaten. Hij hing die aan zijn eigen wagen, waarmee hij een handvol boetes reed. Het kan hem een fikse celstraf opleveren, zijn advocaat vroeg de internering.

Alle kinderen samen naar school? Dat gaat voorlopig niet gebeuren

Onderwijs: Alle kinderen, met en zonder beperking, in 2035 naar dezelfde school. Dat was onder kabinetten-Rutte het ideaal. De nieuwe coalitie wil „realistisch” zijn.

Beleggingsupdate juni 2024

Alles over geld: schulden, sparen, beleggen, investeren en financieel onafhankelijk worden. Praktische tips, up-to-date informatie, cursussen, gratis tools én 100% onafhankelijk.

Vorige maand was ik niet alert genoeg met kopen, dus deze beleggingsupdate van juni 2024 bevat een dubbele dosis investeringen!

Het bericht Beleggingsupdate juni 2024 verscheen eerst op Lekker Leven Met Minder - slimmer met geld.

Moeten er nieuwe kerncentrales komen? En hoe behalen we de klimaatdoelstellingen? Dit zijn de standpunten van de partijen over energie en klimaat

De uitstoot van broeikasgassen moet de komende jaren nog drastisch naar beneden in ons land. Hoe halen we die doelstellingen? En wie moet de kosten daarvan dragen? Lees hier de standpunten van de partijen.

Slecht resultaat Open VLD kost partij 2 miljoen euro per jaar: dit is de impact van de uitslag op de partijfinanciering

De verkiezingsuitslagen bepalen niet alleen wie in het parlement zetelt, maar ook hoeveel belastinggeld de partijen krijgen. Open VLD verliest daardoor vanaf nu jaarlijks zo’n 2 miljoen euro, Les Engagés ziet zijn inkomsten bijna verdubbeld. "Open VLD zal moe…

Het rapport van de regering-De Croo: ‘Landen zonder index hebben de koopkracht minstens even goed beschermd’

Je kunt de economische prestaties van de regering-De Croo maar beoordelen als je ze vergelijkt met de rest van Europa. Gert Peersman (UGent) deed dat op verzoek van Knack: ‘België is het enige land dat zowel met de vergrijzingskosten als de overheidsfinanciën…

Bart De Wever bij Luk Alloo: “N-VA is in open oorlog met de PS, en dat zal blijven duren tot het confederalisme er is”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt voor Gazet van Antwerpen tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. In deze slotaflevering is het de beurt aan N-VA-voorzitter Bart De Wever. “N-VA wil besparen, PS belasten. Een compromis vinden zal moeil…

Heeft Vivaldi 11 miljard euro bespaard, zoals Alexander De Croo beweert?

Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft zijn regering 11 miljard euro bespaard. Er blijkt een budgettaire inspanning van 10,8 miljard geleverd te zijn, maar slechts een derde daarvan is een beperking van de uitgaven. Maar het is volgens experts mis…

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.