Financiën

Geld

De één heeft iedere maand te weinig, de ander weet niet waar hij het moet laten. Zeker nu de spaarrente laag is kun je je afvragen of je er niet goed aan doet je geld te investeren. Maar dat brengt natuurlijk ook risico's met zich mee.

Welke banken hebben de voordeligste rekeningen of juist de producten met de meeste mogelijkheden?

Hoogste spaarrente Hoogste depositorente Crowdfunding P2P lending Voordelige betaalrekening Goedkope brokers

Wist je dat beleggen in aandelen (S&P 500) je tussen 1970 en 2018 een gemiddeld rendement gaf van ruim 10% op jaarbasis? De slechtste periode van 15 jaar hier binnen gaf je tenminste nog een rendement van 3% per jaar en de beste maarliefst 17% per jaar.

Het effect van samengestelde interest (rente op rente) is bovendien aanzienlijk, wie bijvoorbeeld 10 jaar achterelkaar 10% rendement behaalt heeft in totaal maarliefst (1.1^10 = 2.59) 2.59 keer zijn inleg, ofwel 159% rendement. Jouw 10.000 euro inleg zou dan dus €25937 euro waard geworden zijn (afgezien van evt. kosten).

Hoge WOZ-waarde? Je hypotheekrente kan (misschien wel) omlaag

Als je een koophuis hebt, krijg je begin dit jaar weer bericht over de WOZ-waarde. Dit jaar valt-ie waarschijnlijk weer hoger uit dan vorig jaar. Dat lijkt nadelig, maar het kán je ook veel geld besparen. Wij leggen uit hoe.

Kun jij besparen met het halveringsprincipe? (en… wil je dat?)

Alles over geld: schulden, sparen, beleggen, investeren en financieel onafhankelijk worden. Praktische tips, up-to-date informatie, cursussen, gratis tools én 100% onafhankelijk.

Met het halveringsprincipe kun je een hoop geld besparen én het is vaak ook nog eens beter voor het milieu. Maar waar werkt het op?

Het bericht Kun jij besparen met het halveringsprincipe? (en… wil je dat?) verscheen eerst op Lekker Leven Met Minder - slimmer met geld.

Je hypotheek aflossen in bijna de helft van de tijd

Alles over geld: schulden, sparen, beleggen, investeren en financieel onafhankelijk worden. Praktische tips, up-to-date informatie, cursussen, gratis tools én 100% onafhankelijk.

Je hypotheek aflossen in bijna de helft van de tijd, door slechts één extra storting per jaar te doen. Too good to be true? Ik denk het niet.

Het bericht Je hypotheek aflossen in bijna de helft van de tijd verscheen eerst op Lekker Leven Met Minder - slimmer met geld.

8 tips om flink te besparen op je autoverzekering (en toch veilig te rijden)

Besparen op je autoverzekering is zó gedaan. Gebruik deze acht tips en het gaat je sowieso geld schelen.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.