Crowdfunding

Crowdfunding

Waar je vroeger was aangewezen op een bank om geld op te halen voor een project, de oprichting of uitbreiding van je bedrijf, de aankoop van een huis of een andere uitgave zijn er vandaag de dag ook veel crowdfunding platformen waar je geld kan ophalen en investeren tegen doorgaans betere voorwaarden dan die je bij een bank kan krijgen. Dat betekend dus doorgaans meer rendement als investeerder en minder vereisten of kosten voor de leningnemer. Niet in alle gevallen is er een geldelijk rendement, crowdfunding kan ook een beloning hebben in nature of geheel geen directe beloning (zoals bij een collecte)

De meest gehoorde reden om te investeren in crowdfunding is natuurlijk wat extra inkomsten te genereren met je spaargeld. Daarnaast is het een fijn idee dat je geld ook echt aan het werk is en je daarmee dus een bedrijf of een project verder helpt.

Er zijn tegenwoordig veel crowdfunding platformen met een verschillend rendement en risico. Sommige platformen zijn vooral gericht op de Nederlandse markt en anderen investeren en/of hebben investeerders in verschillende landen en soms continenten. Een overzicht van de bekendste/grootste crowdfuncing platformen vind je hier onder.

Platform Rendement
Lendahand 3 a 4%
October 4 a 6%
Funding Circle 6 a 8%
Capital Circle 5 a 10%
Kapitaal op Maat 6 a 12%
Collin Crowdfund 9 a 13%
EstateGuru 9 a 13%
Housers 6 a 20%
Wisefund 15 a 20%

Deel jouw tips voor passief inkomen op facebook.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.