Betaalrekeningen

Voordeligste betaalrekeningen

Veel mensen denken er niet snel aan om over te stappen van bank of om een tweede betaalrekening te openen. Door de jaren heen zijn tarieven voor de rekening met eventuele extra's doorgaans echter wel verhoogd. Ook zijn er de laatste jaren een aantal, veelal buitenlandse, banken bijgekomen met interessante betaalproducten.

Vivid

Kosten: € 0 (gratis)

Bij Vivid is je rekening niet alleen gratis, je krijgt in het begin ook nog cashback, zoals bijvoorbeeld 24% korting bij het tanken bij BP en ook een fikse korting bij Shell en korting op je boodschappen bij Lidl en Aldi (de super deals wisselen per maand, maar deze zitten er al een aantal maanden tussen). Wil je deze cashback langer behouden dan kun je prime member worden, daar betaal je dan wel een maandelijkse fee voor.

De cashback ontvang je in aandelen, maar kan je ook meteen laten uitbetalen. Bijkomend voordeel van de aandelen is dat je een inleggarantie hebt, evt. verliezen hoef je dus niet zelf te dragen maar worden gecompenseerd. De ideale manier om in Tesla te beleggen zonder gevoelig te zijn voor een evt. correctie van dit reeds hooggewaardeerde aandeel.

Leuk dus als rekening voor erbij, of toch als primaire betaalrekening.

N26

Kosten: € 0 (gratis)

N26 is een Duitse bank die ook in Nederland aan de weg timmert. De bankrekening is gratis en je kunt zowel een prepaid debit card (Mastercard) van ze ontvangen alsook een Maestro card (handig voor bijvoorbeeld de Albert Heijn). De kaarten zijn gratis. Open je een zakelijke rekening dan krijg je zelfs een beetje cashback op je betalingen met de Mastercard.

Wil je helemaal overstappen op N26 vanaf je Nederlandse bank, dan is er waarschijnlijk geen overstapservice en kun je geen gebruik maken van iDeal. Dat is soms een nadeel bij enkele online shops.

Revolut

Kosten: € 0 (gratis)

Revolut is een Engelse fintech. Ook hier krijg je een gratis debit visa card. In de app kun je behalve bankieren ook nog beleggen of zelfs in crypto of commodities investeren. Daarnaast is het mogelijk om saldo aan te houden in verschillende valuta's.

MoneYou Go

MoneYou Go staakt helaas haar bankproducten, maar bood een gratis bankrekening aan met een Maestro betaalpas, app en rente op je betaalrekening. Ze zijn volledig dochter van ABN AMRO maar gezien de lage rente gaan ze zich in de toekomst vooral richten op hypotheken en niet op spaarproducten.

Knab

Knab is een relatief nieuwe bank en is onderdeel van Aegon. Stap je over naar Knab met de overstapservice en voldoe je aan de voorwaarden dan ontvang je ook nog eens 50 euro van Knab.

Wil je voordelig uit zijn dan is er zelfs een gratis product, Knab Basis. Je kunt downgraden naar Knab Basis als je al een bestaande klant bent. Knab basis heeft als belangrijkste nadeel dat je je bankpas niet kan gebruiken.

Bunq

Ook Bunq is een relatief nieuwe Nederlandse bank. De app is vrij uitgebreid en de meeste diensten hebben een groen karakter. Bunq is echter niet een van de voordeligste banken, maar Bunq heeft wel mogelijkheden (extra IBAN's) die andere banken vaak niet aanbieden.

De grootbanken

Toch liever een bankrekening bij een grootbank zoals SNS (Volksbank), ABN AMRO of de ING bank? In dat geval ben je waarschijnlijk het voordeligste uit met een betaalpakket met korting bij de ING bank. Op het ogenblik kost een Oranjepakket met korting €18,60 per jaar, dat is €1,55 per maand. Je krijgt daar standaard geen credit card bij maar wel een Maestro-kaart, wat voor sommige tankstations en supermarkten wel een uitkomst is want credit cards worden in Nederland niet overal geaccepteerd. Een klein nadeel is dat je voor het pakket met korting wel 80 cent betaald als je geld wilt opnemen bij een pinautomaat (maar vaak kun je ook bij de kassa wel bijpinnen) en hoe vaak neem jij eigenlijk nog geld op bij een geldautomaat? Is dat 6 keer of minder per jaar dan ben je met dit kortingspakket het beste af.

Sparen?

Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente? We hebben ook een handig overzicht van de gewone spaarrekeningen en hun actuele rentes.

Voorwaarden kunnen wijzigen, is iets niet meer actueel dan vernemen we dit graag.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.