De hoogste depositorente

Actuele depositorentes

Eenvoudig actuele deposito rentes vergelijken van verschillende banken.

Deposito 1 jaar

Rente Bank Rekening

Deposito 2 jaar

Rente Bank Rekening

Deposito 5 jaar

Rente Bank Rekening

Deposito 10 jaar

Rente Bank Rekening

De keuze voor een termijndeposito

Vind je de spaarrente op een spaar- of betaalrekening te laag en heb je (een deel van) je geld niet meteen nodig, dan kun je er voor kiezen je geld vast te zetten voor een bepaalde tijd in een termijndeposito. Doorgaans ontvang je een hogere rente naarmate je jouw geld langer vast zet. Daarnaast gaat het (bijna altijd) om een vaste rente, dus als de spaarrente daalt dan blijft de rente van jouw reeds geopende deposito gelijk. Dat kan een voordeel zijn, je weet waar je aan toe bent, of een nadeel, wanneer je verwacht dat de spaarrentes (en depositorentes) zullen stijgen in de toekomst. Veelal is er echter al rekening gehouden met de verwachting van de ontwikkeling van de spaarrente bij het vaststellen van de depositorente.

De meeste deposito's vallen onder het depositogarantiestelsel. Als dat het geval is en de bank gaat failliet dan krijg je jouw geld toch terug, mits het geld bij de instantie niet de maximale dekking overschreid (doorgaans 100.000 euro). Heb je wel meer geld dat je in de deposito's wilt steken dan is het misschien handig om dit te spreiden over meerdere instellingen.

Ben je echter bereid om wat meer risico te nemen met je spaargeld dan kun je ook overwegen dit uit te lenen aan particulieren via een zogenaamde peer-to-peer lening, er zijn speciale platformen waar deze leningen worden aangeboden en je je geld automatisch kan laten spreiden over vele leningen. Wil je nog actiever met je geld bezig zijn dan is beleggen in fondsen, etfs of aandelen wellicht een optie.

Wat is een depositoladder?

Een depositoladder is een strategie die wordt gebruikt door spaarders om optimaal te profiteren van rentetarieven op spaardeposito's met verschillende looptijden. Het idee achter een depositoladder is om spaargeld te verdelen over deposito's met verschillende looptijden, zodat periodiek deposito's aflopen en herbelegd kunnen worden tegen de dan geldende rentetarieven.

Hier is hoe een depositoladder typisch werkt:

Verdeel het spaargeld: Het totale spaargeld wordt verdeeld over deposito's met verschillende looptijden. Bijvoorbeeld, een deel kan worden gestort in een deposito met een looptijd van één jaar, een ander deel in een deposito met een looptijd van twee jaar, enzovoort.

Periodiek aflopende deposito's: Elke periode (bijvoorbeeld elk jaar of elke zes maanden) loopt een deposito af. Het vrijgekomen geld kan worden herbelegd in een nieuw deposito met dezelfde looptijd als de oorspronkelijke, of in een deposito met een andere looptijd, afhankelijk van de dan geldende rentetarieven en de doelstellingen van de spaarder.

Herinvestering tegen optimale tarieven: Door regelmatig deposito's te laten aflopen en het vrijgekomen geld te herinvesteren, kan de spaarder profiteren van eventuele stijgingen in de rentetarieven. Als de rentetarieven stijgen, kan het vrijgekomen geld worden herbelegd tegen hogere tarieven, waardoor het totale rendement op de spaargelden wordt gemaximaliseerd.

De depositoladderstrategie stelt spaarders in staat om flexibel in te spelen op veranderingen in de rentemarkt, terwijl ze tegelijkertijd een deel van hun spaargeld veiligstellen tegen renteschommelingen door het vast te zetten in deposito's met langere looptijden. Het kan echter wat planning en organisatie vereisen om de ladder effectief te beheren.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.