Blog

Tips voor een bezoek aan Kleve

Kleve (onder Nederlanders ook bekend als Kleef) ligt zeer dicht bij de Nederlandse grens, op slechts enkele kilometers afstand. De stad ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in de buurt van de grens met de Nederlandse provincie Gelderland.

Kleve is gemakkelijk vanuit verschillende Nederlandse steden te bereiken. Arnhem, een grote stad in Gelderland, ligt bijvoorbeeld op ongeveer 30 kilometer afstand van Kleve. Vanuit Nijmegen is Kleve gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Vanwege de nabijheid van Nederland en de vele attracties en winkelmogelijkheden in Kleve, is de stad een populaire bestemming voor Nederlandse bezoekers. Veel Nederlanders komen naar Kleve voor een dagje uit, om voordelig te tanken, een weekendje weg of om te winkelen vanwege de lagere prijzen in Duitsland.

Winkelen in Kleve

Kleve staat bekend om zijn winkelaanbod, vooral vanwege de nabijheid van de Nederlandse grens. Nederlanders komen vaak naar Kleve om te profiteren van lagere prijzen, vooral op producten zoals kleding, schoenen, benzine, sigaretten, elektronica en huishoudelijke artikelen.

Cultuur en geschiedenis

Kleve heeft een rijke geschiedenis en biedt diverse culturele attracties, waaronder het kasteel van Kleve (Schwanenburg) en Museum Kurhaus Kleve. Nederlanders die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en kunst vinden in Kleve een scala aan bezienswaardigheden om te verkennen.

Natuur en recreatie

De omgeving van Kleve is prachtig en biedt tal van mogelijkheden voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen en vogels kijken. Nederlanders die graag de natuur in trekken, vinden in Kleve een ideale bestemming om te ontspannen en te genieten van het buitenleven.

Eten en drinken

Kleve heeft een scala aan restaurants, cafés en bakkerijen waar Nederlanders kunnen genieten van heerlijke Duitse gerechten en specialiteiten. Het is een populaire bestemming voor een dagje uit of een weekendtrip waarbij lekker eten en drinken centraal staan.

Een paar bakkerijen in Kleve die vaak hoog aangeschreven staan vanwege de kwaliteit van hun producten en service.

  1. Bäckerei Dercks: Deze bakkerij staat bekend om zijn versgebakken brood, broodjes en gebak. Ze bieden een breed scala aan producten, waaronder traditionele Duitse broodsoorten en specialiteiten.

  2. Bäckerei van den Berg: Een andere bekende bakkerij in Kleve die bekend staat om zijn heerlijke brood en gebak. Ze bieden ook een verscheidenheid aan taarten, koekjes en andere lekkernijen.

  3. Bäckerei Schoofs: Deze bakkerij staat bekend om zijn ambachtelijke benadering van bakken en biedt een breed scala aan biologische en traditionele bakproducten. Ze zijn ook bekend om hun vriendelijke service en aandacht voor detail.

Evenementen en festivals

Kleve organiseert regelmatig evenementen en festivals die Nederlandse bezoekers aantrekken, zoals kerstmarkten, ambachtelijke markten en muziekfestivals. Deze evenementen bieden een leuke en gezellige sfeer en zijn een goede gelegenheid om de lokale cultuur te ervaren.

Al met al biedt Kleve een mix van winkelmogelijkheden, culturele bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid en culinaire hoogstandjes die aantrekkelijk zijn voor Nederlandse bezoekers, vooral vanwege de nabijheid van de Nederlandse grens en de diversiteit van wat de stad te bieden heeft.

Niet te missen activiteiten bij je bezoek aan Kleve

Verken het kasteel van Kleve

kleve schwanenburg

Breng een bezoek aan het imposante kasteel van Kleve (Schwanenburg) en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Vergeet niet om de kasteeltuinen te verkennen, die bekend staan om hun schoonheid en historische betekenis.

Bezoek Museum Kurhaus

Dit kunstmuseum herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, waaronder werken van bekende kunstenaars zoals Joseph Beuys en Ewald Mataré. Neem de tijd om de verschillende tentoonstellingen te verkennen en meer te leren over de kunstgeschiedenis van de regio.

In het Museum Kurhaus Kleve, gelegen in Kleve, Duitsland, zijn verschillende activiteiten en tentoonstellingen te ervaren. Hier zijn een paar dingen die je kunt verwachten:

  1. Tentoonstellingen: Het museum organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen van zowel hedendaagse als historische kunst. Dit kan variëren van schilderkunst en beeldhouwkunst tot multimedia-installaties en meer.

  2. Permanente collectie: Het museum herbergt een permanente collectie van kunstwerken, met name gericht op moderne en hedendaagse kunst. Bezoekers kunnen werken van bekende kunstenaars bewonderen, evenals minder bekende maar invloedrijke stukken.

  3. Educatieve programma's: Het museum biedt vaak educatieve programma's en rondleidingen voor verschillende leeftijdsgroepen, variërend van schoolklassen tot volwassenen. Deze programma's kunnen gericht zijn op kunsteducatie, kunstgeschiedenis of specifieke tentoonstellingsthema's.

  4. Evenementen: Het Kurhaus organiseert ook regelmatig evenementen zoals lezingen, concerten, filmvertoningen en workshops die verband houden met kunst en cultuur. Deze evenementen kunnen een aanvulling zijn op lopende tentoonstellingen of zelfstandige programma's zijn.

  5. Museumwinkel en café: Naast de kunsttentoonstellingen biedt het museum vaak een museumwinkel waar bezoekers kunstboeken, souvenirs en andere gerelateerde items kunnen kopen. Daarnaast is er vaak een café waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van een hapje en een drankje.

Maak een wandeling door de stad

Verken de sfeervolle straatjes en pleinen van Kleve te voet en ontdek de charmante architectuur, historische gebouwen en gezellige cafés en winkels. Neem de tijd om de lokale sfeer op te snuiven en te genieten van het relaxte tempo van het leven in Kleve.

Ontdek de natuurlijke schoonheid

Verken de prachtige natuurlijke omgeving van Kleve door een wandeling of fietstocht te maken door de bossen, langs de rivieren en door de pittoreske landschappen. Geniet van de rust en stilte van de natuur en maak foto's van de adembenemende uitzichten.

Proef de lokale gerechten

Breng een bezoek aan een van de vele gezellige restaurants, cafés of bakkerijen in Kleve en geniet van heerlijke Duitse gerechten en specialiteiten. Probeer lokale lekkernijen zoals schnitzel, bratwurst en apfelstrudel en laat je verwennen door de smaken van de regio.

Bezoek de markt

Verken de lokale markt van Kleve en ontdek een scala aan verse producten, ambachtelijke producten en souvenirs. Neem de tijd om rond te snuffelen en lokale lekkernijen te proeven, zoals kaas, worst en versgebakken brood. Markten vinden op woensdag en vrijdag plaats in het entreegebied van het voetgangersgebied Herzogstrasse. De markt vindt ook plaats op woensdag in het entreegebied van het voetgangersgebied Kavarinerstraße. De wekelijkse markt vindt plaats op zaterdag op het marktplein van Linde.

De boerenmarkt in Riswick, ook bekend als de "Bio-Markt am Gut Boeckenhoff", is een bekende markt in de regio Kleve, Duitsland. Deze markt staat bekend om zijn focus op biologische producten en lokale boerderijproducten. Het wordt gehouden op Gut Boeckenhoff, een historische boerderij en landgoed gelegen nabij Kleve. Op deze markt bieden lokale boeren en producenten een verscheidenheid aan biologische groenten, fruit, vlees, zuivelproducten, brood, honing en andere natuurlijke producten aan. Bezoekers kunnen rechtstreeks van de producenten kopen, wat zorgt voor een directe band tussen consumenten en lokale landbouwers. De boerenmarkt in Riswick trekt niet alleen lokale bewoners, maar ook bezoekers van buiten de regio die op zoek zijn naar hoogwaardige biologische producten. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van gezond eten en duurzame landbouwpraktijken. De markt biedt vaak ook educatieve activiteiten, workshops en evenementen gerelateerd aan biologische landbouw en duurzaamheid.

Neem deel aan lokale evenementen

Check de lokale evenementenkalender en neem deel aan een van de vele festivals, markten of concerten die regelmatig in Kleve worden georganiseerd. Dit is een geweldige manier om meer te leren over de lokale cultuur en tradities en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Oude muziek en klassiek modernisme, barok en nieuwe muziek, maar ook pop-, tango- of jazzinvloeden - twee concertseries met een lange traditie presenteren elk seizoen acht serieconcerten in het stadhuis van Kleve.

Bovenal, ontspan en geniet van je tijd in Kleve. Neem de tijd om te vertragen, te ontspannen en te genieten van de sfeer van deze charmante stad. Of je nu een weekendje weg bent of slechts een dagje op bezoek bent, Kleve heeft voor elk wat wils.

Bespaar geld door goedkoop te tanken in Kleve

Als je op zoek bent naar goedkope brandstof in Kleve, zijn er verschillende tankstations waar je terecht kunt. Omdat de brandstofprijzen kunnen variëren, is het raadzaam om prijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Hier zijn enkele populaire tankstations in Kleve:

Een goedkoop tankstation in Kleve is dat van Kuster Energy aan de Flutstrasse 95. De Euro 95 (E10) is er nu op het moment van schrijven van dit artikel slechts €1.809 terwijl de Texaco-adviesprijs in Nederland nu 2.299 bedraagt, dat is dus bijna 2 kwartjes goedkoper per liter. Tanken in Duitsland loont dus zeker de moeite.

Aral: Aral is een bekende keten van tankstations in Duitsland en heeft meerdere vestigingen in Kleve. Je kunt de prijzen vergelijken bij verschillende Aral-benzinepompen om te zien waar je de beste deal kunt vinden.

Shell: Shell-tankstations zijn ook wijdverspreid in Kleve en bieden vaak concurrerende prijzen. Het is de moeite waard om de prijzen te vergelijken bij verschillende Shell-locaties in de stad.

Total: Total is een andere populaire brandstofleverancier in Duitsland en heeft ook tankstations in Kleve. Controleer de prijzen bij verschillende Total-locaties om te zien waar je voordelig kunt tanken.

Freie Tankstellen: Freie Tankstellen: Naast de grote ketens zijn er ook onafhankelijke tankstations (Freie Tankstellen) in Kleve die soms lagere prijzen kunnen bieden. Het kan lonend zijn om deze opties te verkennen om de beste prijs te vinden.

Het is aan te raden om gebruik te maken van prijsvergelijkingswebsites of mobiele apps die de actuele brandstofprijzen bij verschillende tankstations tonen. Op die manier kun je gemakkelijk de goedkoopste optie vinden en geld besparen bij het tanken in Kleve.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.