Blog

Reizen met creditcards: voordelen en valkuilen

Als je regelmatig op reis gaat naar het buitenland, kan een creditcard een goede oplossing bieden. Zo hoef je je namelijk geen zorgen te maken over hoe je kunt betalen op de plek van bestemming. Er zitten een boel voordelen verbonden aan het reizen met een creditcard, maar houd ook rekening met de valkuilen. Zowel de voordelen als de valkuilen ervan zullen we hieronder met je bespreken.

Overal betalen

Het is een prettig idee dat je met jouw creditcard overal kunt betalen. In sommige landen kan het namelijk zijn dat jouw reguliere pinpas niet wordt geaccepteerd, terwijl je met een creditcard wel overal ter wereld kan betalen. Neem dus altijd je creditcard mee als je op reis gaat. Als je nog een creditcard moet aanschaffen, loont het om de verschillende soorten creditcards met elkaar te vergelijken. Zo heb je bijvoorbeeld ook een prepaid creditcard: dat is een creditcard die je zelf moet opwaarderen, waarbij je niet vastzit aan een contract. Als je naast de reizen niet vaak gebruikmaakt van een creditcard, kan zo’n creditcard een uitkomst bieden.

Wisselkoers

Als je naar het buitenland gaat, kan het zijn dat je daar niet met de euro kunt betalen. In dat geval moet jij dus ook gaan betalen met hun valuta. Dat betekent dus ook dat je te maken hebt met wisselkoersen. Als je van plan bent om de euro’s te wisselen met de vreemde valuta, kan het zijn dat je te maken krijgt met kosten. Om deze kosten te voorkomen, kun je betalen met de creditcard. Je hoeft namelijk via deze weg geen geld op te nemen of te wisselen, maar je kunt gewoon betalen met je kaart. Heb je nog geen creditcard? Dan kun je alvast een creditcard aanvragen.

Buitenlandse transactiekosten

Met een creditcard hoef je dus niet per se geld op te nemen of te wisselen. Deze kosten kun je met een creditcard voorkomen. Wél is het belangrijk om rekening te houden met eventuele transactiekosten, als je met een vreemde valuta gaat betalen met je creditcard. Hoeveel dit zal zijn en of je überhaupt te maken krijgt met transactiekosten, hangt af van jouw creditcard. Dit kan namelijk verschillen per bank of aanbieder. 

Reisverzekering

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zorgeloos op reis. Een reisverzekering is daarom belangrijk om af te sluiten; mocht er wat gebeuren, dan kunnen de kosten gedekt worden door de reisverzekering. Het is goed om te weten dat bij veel creditcards al een reisverzekering zit inbegrepen, zodat je deze niet los hoeft af te sluiten. Toch is het wel belangrijk om de voorwaarden ervan door te nemen: wat en hoeveel er wordt vergoed, verschilt per bank en per aanbieder.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.