Goedkoper tanken met cashback
Cashback creditcards zijn creditcards die je belonen met een bepaald percentage van je uitgaven terug in de vorm van cashback, oftewel geld terug.
Sommige cashback creditcards bieden een aanmeldingsbonus. Dit kan een contant geldbedrag zijn dat je ontvangt nadat je de kaart hebt geactiveerd en een bepaald bedrag hebt uitgegeven binnen een bepaalde periode, meestal de eerste paar maanden na aanmelding.
Cashback creditcards bieden verschillende niveaus van cashback-voordelen, meestal uitgedrukt als een percentage van je uitgaven. Bijvoorbeeld, een kaart kan 1% cashback bieden op alle aankopen, terwijl een andere kaart 2% cashback biedt op boodschappen en 1% op alle andere uitgaven.
Sommige cashback creditcards kunnen uitgavenlimieten hebben of een maximumbedrag waarover je cashback kunt verdienen binnen een bepaalde periode. Zodra je deze limieten hebt bereikt, verdien je mogelijk geen cashback meer of wordt het percentage verlaagd.
De cashback die je verdient, wordt meestal bijgeschreven op je creditcardrekening of op een aparte cashback-account van de kaartmaatschappij. Je kunt ervoor kiezen om deze cashback te laten opbouwen en later te gebruiken voor tegoed op je creditcardrekening, of je kunt ervoor kiezen om het te laten uitbetalen op je bankrekening.
Sommige cashback creditcards hebben jaarlijkse kosten, terwijl andere geen kosten in rekening brengen. Het is belangrijk om de kosten en voordelen van een cashback creditcard af te wegen om te bepalen of het de moeite waard is voor jouw situatie.
Cashback creditcards kunnen een geweldige manier zijn om wat extra geld terug te verdienen op je normale uitgaven, maar het is belangrijk om verstandig te zijn en de kaart te gebruiken binnen je budget en financiële mogelijkheden.
Cashback met de Plutus card
De Plutus Card is een fintech-product dat digitale valutahandel combineert met traditioneel bankieren en beloningen in cryptocurrency.
Om een Plutus Card te gebruiken, moet je je registreren via de Plutus-app. Dit omvat het invullen van persoonlijke gegevens en het voltooien van een verificatieproces, vergelijkbaar met het openen van een bankrekening.
Nadat je bent geregistreerd en goedgekeurd, kun je geld storten op je Plutus-account. Dit kan worden gedaan door fiat-valuta's (zoals euro's of ponden) over te maken vanaf je bankrekening naar je Plutus-account.
Nadat je geld hebt gestort, kun je de Plutus Card gebruiken zoals een reguliere betaalkaart. De kaart is gekoppeld aan je Plutus-account en je kunt ermee betalen bij elke handelaar die creditcards accepteert, zowel online als in fysieke winkels.
Een ander kenmerk van de Plutus Card is dat je beloningen kunt verdienen in de vorm van cryptocurrency telkens wanneer je de kaart gebruikt voor aankopen. De beloningen kunnen worden verdiend in de vorm van Pluton (PLU), de eigen cryptocurrency van Plutus, die je kunt opslaan, verhandelen of uitgeven zoals elke andere cryptocurrency.
Je kunt je Plutus-account en kaart beheren via de Plutus-app. Dit omvat functies zoals het bekijken van transactiegeschiedenis, het beheren van je kaartinstellingen en het inwisselen van beloningen.
Geld terug als je tankt bij Shell
Met de Plutus card kun je Perks kiezen. Een Perk is een winkel of bedrijf waar je elke maand 10 euro (in Plutons) krijgt als je daar die maand een aankoop hebt gedaan. Voor het overige bedrag van de aankoop ontvang je ook nog een klein percentage aan cashback. De verdiende Plutons kun je weer omwisselen naar euro en op die manier weer uitgeven. Wie dus voor 10 euro tankt bij Shell krijgt deze dan min of meer weer terug (de koers tussen Pluton en euro kan schommelen en omwisselen kan niet direct, de transacties moeten eerst goedgekeurd worden).
Sinds kort is ook Esso toegevoegd aan de Perks, je kan dan dus ook 10 euro in Plutons ontvangen als je met je Plutuskaart betaalt hebt bij jouw Esso-tankstation.
Eerder had je ook met het gratis abonnement al recht op een Perk, dat is helaas niet meer het geval. Je zal dus wel de maandelijkse abonnementskosten moeten betalen om recht te hebben op Perks. Er is nog wel een gratis optie, maar dan vervalt de cashback.
Extra korting bij Tamoil
Via de Tankey en/of de Tamoil app is het ook mogelijk om te betalen bij de aangesloten tankstations (veelal die van Tamoil). De Tamoil tankstations zijn al redelijk voordelig maar via de app krijg je nog eens extra korting op de prijs bij de pomp. De app herkent zelf bij welk tankstation je bent.
Saveback via Trade Republic
Trade Republic is een broker die sinds kort ook een Saveback kaart heeft. Met de saveback kaart ontvang je 1% teruggave op je aankopen. Van de teruggave worden aandelen gekocht waardoor deze cashback mogelijk nog eens extra rendeert. De aandelen kun je ook weer verkopen. Daarnaast heeft Trade Republic een zeer aantrekkelijke rente op hun spaarrekening.
In het verleden was het ook mogelijk om met Woolsocks korting te krijgen bij de BP, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn.
Met Woolsocks krijg je korting op allerlei aankopen. Dit wordt automatisch geregistreerd door een koppeling met jouw bankrekening. Je krijgt zo korting bij verschillende supermarkten, waar je dus eigenlijk weinig voor hoeft te doen, je betaalt net als anders gewoon met je pinpas van je eigen bank.
Met korting tanken bij Tango
Ook Tango heeft ook een app die regelmatig recht geeft op een paar cent extra korting op de pompprijs. Tango-tankstations zijn vaak al redelijk goedkoop en hebben meestal een gratis bandenpomp. Die paar cent extra korting per liter is dan mooi meegenomen. Bovendien zitten we van maandag 15 april tot en met zondag 28 april in de Tango Extra voordeel weken.
Door gebruik te maken van deze verschillende methoden kun je korting krijgen bij het tanken en geld besparen op je brandstofkosten. Het is echter belangrijk om de voorwaarden en beperkingen van elk programma of elke kaart te begrijpen voordat je ze gebruikt.