Blog

Dit is waarom online vergelijken bij het kopen van een nieuwe auto loont

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe auto? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Laten we ervan uitgaan dat je al hebt besloten welk merk en model je wilt, en dat het nu alleen nog een kwestie is van de juiste garage of dealer kiezen. We begrijpen dat je hierbij wel wat hulp kunt gebruiken, en daarom hebben we een paar handige tips voor je. Net zoals bij het kopen van een nieuwe tv, kan de prijs van dezelfde auto verschillen per garage.

Waarom kunnen de prijzen verschillen?

De belangrijkste reden om online te vergelijken, is vanwege prijsverschillen. Net zoals bij tv's, zie je dat een auto bij de ene dealer een paar honderd of zelfs duizenden euro's duurder kan zijn dan bij een andere dealer. Daarnaast kan een dealer ook speciale acties hebben, waardoor je bijvoorbeeld extra opties gratis krijgt. Als voorbeeld kijken we naar Stam auto's, waar de Dacia Duster qua prijs een topper is. Het is verstandig om bij meerdere dealers prijsinformatie op te vragen.

Acties

Veel autodealers werken op freelance basis. Het kan zijn dat de dealer bij jou in de buurt een actie heeft met een bepaald automodel, waardoor je bijvoorbeeld voor 500 euro aan extra opties mag kiezen. Op die manier krijg je meer 'auto' voor hetzelfde geld. Het is de moeite waard om even achter je computer te gaan zitten en te onderzoeken of er leuke acties zijn. Dit geldt niet alleen bij het kopen van een auto, maar ook bij het leasen. Stel dat je kiest voor Dacia Duster Private Lease en je krijgt bij een 5-jarig leasecontract de eerste 3 maanden met 50 procent korting, dan is dat waarschijnlijk een aantrekkelijke optie.

Onderhandel altijd!

Dit is misschien niet direct een reden om online te vergelijken, maar wel een belangrijke tip die we je willen meegeven. Bijna alle autodealers hebben ruimte voor korting. Het kan zijn dat de ene garage meer korting geeft op de inruil van een oude auto, terwijl de ander gratis extra opties of een afleverpakket aanbiedt. Het is altijd de moeite waard om te vragen wat ze je kunnen bieden. Zelfs als het gaat om een paar honderd euro korting op een auto van 35.000 euro, kan dat het verschil maken. Houd er wel rekening mee dat je verzoek realistisch blijft. Het heeft geen zin duizenden euro's korting te vragen op een auto van 15.000 euro.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.