Blog

De verschillende soorten hekwerken

Een hele eenvoudige manier om je tuin af te scheiden van de buren is door een hek neer te zetten. Je kunt hiervoor kiezen uit heel veel verschillende hekken, allemaal met hun eigen aspecten. Hieronder benoemen we de verschillende soorten hekwerken die je kan toepassen op de verschillende gebieden.

Dubbelstaafmat hekwerk

Bij een dubbelstaafmat hekwerk heb je spijlen die zowel horizontaal als verticaal lopen. Het voordeel van een dubbelstaafmat hekwerk is dat bij de horizontale spijlen er twee keer zoveel zitten als bij de enkelstaafmat hekwerk. Hierdoor is het hek nog steviger en stabieler. Als je in dit soort hekken geïntereseerd bent, kijk dan eens bij het dubbelstaafmat hekwerk van Hekkenwereld.

Gaashekwerk

Bij gaashekwerk heb je te maken met gaas, gaas zijn geweven metalen draden die vrijwel niet opvallen. Dit hek is ook flexibel en kan voor veel dingen worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan tuinen, maar ook als omheining van een kinderboerderij. Kijk eens bij het gaashekwerk van Hekkenwereld.

Spijlenhekwerk

Verder heb je ook nog het spijlen hekwerk, dit lijkt op de staafmat hekwerken, alleen het verschil hierbij is, is dat je alleen maar verticale spijlen hebt die aan elkaar zijn bevestigd. Dit hek is erg stevig en wordt vaak gebruikt als iets goed beveiligd moet worden.

Houten hekwerk

Een veelvoorkomend hekwerk zijn de houten hekken. Dit soort hekken zijn in verschillende groottes en kleuren en worden meestal gebruikt als tuinhekje in de voortuin of in de achtertuin om de duidelijke splitsing tussen jouw achtertuin en die van de buurman te maken.

Sierhekwerk

Als laatste heb je nog het sierhekwerk, meestal staan deze in de voortuin in combinatie met een hekje wat open en dicht kan. Meestal wordt het gemaakt van ijzer, aluminium of staal. Bij sierhekwerk gaat het echt om hoe het hek er uit ziet, meestal zijn dit met mooie vormpjes.

Als je op zoek bent naar een hek, dan is het handig om eerst te weten welke verschillende soorten hekken allemaal op de markt te vinden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de dubbelstafmat hekwerken die zowel verticale als horizontale spijlen hebben, waarbij bij de horizontale spijlen dubbele spijlen zitten. Ook heb je gaashekwerk die is opgebouwd uit gaas. Daarnaast heb je nog de spijlenhekwerken die bestaat uit verticale spijlen. Verder heb je nog het houten hekwerk wat bestaat uit hout en als allerlaatste het sierhekwerk wat vaak bestaat uit mooie vormpjes en gemaakt is van ijzer, aluminium of staal.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.