Blog

De prijsontwikkeling van smartphones

Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Waar je ook kijkt, is er wel iemand die volledig geconcentreerd naar zijn of haar scherm zit te kijken. Niet zo gek natuurlijk, aangezien we onze telefoon allang niet meer alleen gebruiken waarvoor deze 15 jaar geleden was bedoeld en dat is bellen. Zo is het voor de meesten een soort mini computer geworden, waarop ze letterlijk alles doen. Van het regelen van hun bankzaken tot het bijhouden van de agenda. Niet alleen wordt er steeds meer van onze telefoons gevraagd, maar zorgen ook de technologische ontwikkelingen ervoor dat we er steeds meer mee kunnen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot en worden de prijzen van de nieuwe modellen ook steeds hoger. Waar je tot enkele jaren geleden nog een iPhone of Samsung kunt kopen voor 500 euro, hebben we inmiddels al enige tijd de magische grens van 1000 euro voor een smartphone bereikt. Maar wat zijn nu de redenen dat smartphones steeds duurder worden?

Smartphones in alle prijsklassen vergelijken

Waar we bij een smartphone vaak denken aan de nieuwste iPhone of Samsung, zijn er natuurlijk nog tal van andere merken en ook modellen op de markt die een stuk betaalbaarder zijn en ook gewoon goed functioneren. Wanneer we dan dus ook de smartphones in alle prijsklassen vergelijken, dan zien we dat er toestellen zijn die prima functioneren vanaf 200 euro en er natuurlijk ook toestellen zijn, zoals de nieuwste iPhone of Samsung, die een veelvoud kosten. Tijdens je zoektocht is het daarom ook aan te raden om niet alleen te kijken naar het nieuwste toestel, maar vooral ook naar je eigen behoeftes. Vaak scheelt het je een hele hoop wanneer je kiest voor een wat ouder model.

Ontwikkeling en materiaal

De voornaamste reden dat de prijs van een nieuwe smartphone steeds duurder wordt, is met name de ontwikkeling. Waar er weleens gekscherend over Apple wordt gezegd dat ze alleen een paar optische aanpassingen doen, is dit natuurlijk absoluut niet het geval. Zo heeft ieder nieuw model een betere chip en is daarmee ook sneller. Dit zorgt ervoor dat de prijs hoger ligt, aangezien je ook te maken hebt met de kosten voor ontwikkeling en onderzoek. Daarbij komt ook dat het materiaal dat gebruikt wordt duurzaam is en daardoor ook vaak een wat hoger prijskaartje heeft. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat we dus steeds iets meer betalen voor onze smartphones.

Kies voor het goedkoopste sim-only abonnement

Het maakt niet uit welk toestel je kiest, in alle gevallen heb je ook een sim only abonnement nodig om te kunnen bellen en internetten. Waar we tot voor kort ook wel prepaid voorbij zagen komen, is dat vandaag de dag vrijwel niet meer het geval. Om te kunnen besparen op je maandelijkse lasten, is het dus aan te raden om online verschillende partijen met elkaar te vergelijken, zodat je het goedkoopste sim-only abonnement kunt afsluiten en daarmee dus niet te veel betaalt. Dit in combinatie met een wat oudere smartphone, zorgt ervoor dat je maandelijks al snel enkele tientallen euro’s kunt besparen in tegenstelling tot de nieuwste smartphone.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.