Blog

5 tips om brandstof te besparen

Goed en regelmatig onderhoud aan je auto

Een goed onderhouden voertuig presteert efficiënter. Zorg ervoor dat je regelmatig de bandenspanning controleert en deze op het juiste niveau houdt, omdat onjuiste bandenspanning het brandstofverbruik kan verhogen. Houd ook de motor in goede staat door regelmatig olie te verversen, luchtfilters te vervangen en andere aanbevolen onderhoudsprocedures uit te voeren.

Zuinig rijden

Voorkom agressief rijgedrag zoals hard accelereren, abrupt remmen en te hard rijden. Dit verbruikt meer brandstof. Probeer soepel te rijden, gebruik cruisecontrol op de snelweg en anticipeer op het verkeer om brandstof te besparen.

Verminder het gewicht

Verwijder onnodige lading uit je voertuig, omdat extra gewicht het brandstofverbruik kan verhogen. Als je bijvoorbeeld bagage, sportuitrusting of andere items vervoert die je niet nodig hebt, haal ze dan uit de auto om brandstof te besparen.

Gebruik airconditioning spaarzaam

Het gebruik van de airconditioning kan het brandstofverbruik verhogen. Probeer het gebruik van de airco te minimaliseren door ramen te openen als het weer het toelaat, vooral bij lagere snelheden. Bij hogere snelheden is het echter beter om ramen gesloten te houden vanwege de luchtweerstand.

Je ritten goed plannen

Combineer verschillende taken en ritten om onnodige kilometers te vermijden. Plan je route zodat je de kortste en meest efficiënte weg kunt nemen. Vermijd ook piekverkeer en files wanneer mogelijk, omdat stationair draaien en langzaam rijden het brandstofverbruik kunnen verhogen.

Door deze tips in praktijk te brengen, kun je het brandstofverbruik van je voertuig verminderen en geld besparen op brandstofkosten.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.