Blog

3 Tips voor het goedkoop huren van een auto

Wanneer je heerlijk op vakantie gaat en het één en ander wilt zien, is het huren van een auto een absolute must. Het fijne aan een eigen auto is, is dat je van niets of niemand afhankelijk bent en zelf bepaald waar je gaat en staat. We kennen namelijk allemaal wel die georganiseerde uitstapjes, waarbij je met 50 mensen in een bus zit en vervolgens als ‘vee’ wordt vervoerd. Om dit te voorkomen biedt een auto uitkomst. Omdat de kosten voor het huren van een auto flink in de papieren kunnen lopen, hebben wij 3 handige tips, zodat je verzekerd bent van een goedkope, maar wel goede auto. Helemaal binnen Europa, kan je dit al snel enkele tientjes schelen, dus de eerste ‘tank’ heb je dan al verdiend.

Vergelijk meerdere aanbieders

Het huren van een auto heeft nu eenmaal een prijs. Toch zijn er steeds meer aanbieders, waardoor er regelmatig met de prijzen wordt gestunt. Ideaal dus voor jou als consument om hiervan te profiteren. Zo kun je het beste een auto huren in Zuid Afrika via een vergelijkingssite, zodat je direct meerdere aanbieders in één duidelijk overzicht hebt staan. Niet alleen zie je hier de prijzen, maar ook aanvullende voorwaarden. Dit geeft je een goed en duidelijk beeld van de kosten, zodat je niet achteraf schrikt van de prijs. Daarbij komt ook dat je direct ziet of een bepaalde auto beschikbaar is en waar je deze kunt oppikken. In het geval van vakantie naar het buitenland is het vliegveld wel het meest voor de hand liggen uiteraard.

Boek ver van tevoren

Weet jij al wanneer je op vakantie gaat, dan is het boeken van een auto wel zo verstandig. Het voordeel is, net als bij het vroegtijdig boeken van een vakantie, dat je voordeliger uit bent, dan wanneer je een week voor vertrek een auto reserveert. Wel is het belangrijk te weten dat dit vooral voor het hoogseizoen geldt en je tijdens de rustige periode prima kunt boeken een week voorafgaand aan je vertrek. Wat we in de praktijk veelal zien, is dat wanneer je tijdig boekt, je dit tot wel 25 procent kan schelen in vergelijking met een week voor vertrek. Sneller kun je het niet verdienen, toch?

Boek voor een langere periode

Het huren van een auto voor een langere periode is vaak goedkoper, dan wanneer je een dag of twee huurt. Wat je vaak ziet, is dat twee dagen circa 100 euro kosten en 3 dagen vaak 120 euro. Je kunt dan voor die paar euro beter voor een langere periode kiezen, zodat je nog meer kunt zien, dan je vooraf eigenlijk op de planning had. Helemaal wanneer je naar een eiland gaat, kan het zijn dat het bewolkt is aan de kant waar jullie zitten, terwijl het een paar kilometer verderop volledig helder is en de zon schijnt. Dit is daarom dus ook één van de redenen waarom het handig is om een auto bij de deur te hebben tijdens je vakantie. Alleen al het gevoel van vrijheid dat je ervaart, is echt een gevoel van vakantie.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.