Blog

3 manieren om te besparen op je internetabonnement

We leven in dure tijden op het moment. Is er niet dat níet duurder geworden is? Al die inflatie betekent dat we het steeds krapper krijgen in de portemonnee, en dat noopt tot bezuinigingen. Als je structureel wilt besparen, kijk je in de eerste plaats naar je vaste lasten. Daar valt ook je internetabonnement onder. Wat kun je doen om te besparen op je internetabonnement? We bespreken verschillende manieren.

Geen televisieabonnement meer nemen

Veel mensen hebben een internetabonnement in combinatie met een televisieabonnement. Zo kun je via een mediabox naar lineaire televisie kijken en van interactieve tv gebruikmaken. Met de opkomst van streamingsdiensten kijken velen van ons echter steeds minder naar lineaire televisie en maken we dus ook veel minder gebruik van dat televisieabonnement waar we wel gewoon voor betalen. Ga dus een bij jezelf te rade hoe zeer je dat televisieabonnement nog nodig hebt? Kun je af met je streamingsdiensten, of wil je bijvoorbeeld besparen door voor online TV of NLZIET te gaan? Linksom of rechtsom is het mogelijk om op deze manier op maandelijkse basis te besparen.

Downgraden

Wil je je televisieabonnement niet kwijt, of heb je die sowieso al niet? Of is het nodig om nóg meer te besparen? Dan kun je overwegen om te gaan downgraden. Dat wil zeggen dat je genoegen gaat nemen met minder wat betreft je internet en voor goedkoop internet thuis gaat. Dat heeft vooral zin als je nu kabelinternet of glasvezelinternet hebt en de stap terug neemt naar DSL-internet. Je krijgt daar een internetverbinding voor terug die minder snelheid, bandbreedte en stabiliteit te bieden heeft, maar wel een stuk goedkoper is. En ook dan kun je er gewoon televisie bij nemen als je dat nog steeds wilt. Heb je al DSL-internet? Dan kun je alleen nog downgraden door een lagere downloadsnelheid te nemen, maar dat zal waarschijnlijk geen hele grote besparing opleveren.

Overstappen van provider voor een gunstige aanbieding

Wil je niet downgraden? Dan kun je altijd nog kijken of je niet kunt veranderen van provider en kunt overstappen naar een aanbieder die een gunstige aanbieding heeft voor een vergelijkbaar internetabonnement. Nieuwe klanten profiteren immers vaak van aanzienlijke kortingen aan het begin, en na een jaar kun je vaak al opnieuw overstappen. Zo pak je dus de korting mee en kun je een later mogelijk elders weer profiteren van de korting. Dit werkt alleen niet bij kabelinternet, want elke regio heeft maar één aanbieder voor kabelinternet. Daar is geen concurrentie, wat de hoge prijzen ook verklaart. Overstappen van kabelinternet naar een aanbieder van glasvezelinternet met een gunstige aanbieding kan mogelijk echter wel een besparing opleveren die de moeite waard kan zijn.

Alleen besparen op je internetabonnement zal niet voldoende zijn om de inflatie het hoofd te bieden. Je zult echt nog verder moet kijken naar waar je nog meer op kunt besparen. Neem ook je andere abonnementen onder de loep. Kijk naar je verzekeringen: zijn ze nog nodig en kun je wellicht ergens anders goedkoper uit zijn dan je nu bent? Alleen besparingen die je elke maand minder geld kosten maken écht een verschil. Niet alle besparingen zullen pijnloos zijn, dus wees bereid om ook keuzes te maken waar je wel echt iets van gaat merken.

We doen ons best zoveel mogelijk actuele informatie/prijzen te tonen. Mochten prijzen toch niet kloppen of informatie achterhaald zijn dan vernemen we dit graag. De informatie op de site is slechts een indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. PrijzenIndex geeft geen financieel advies, als u financiële producten wilt afsluiten kunt u zelf informatie inwinnen bij een financieel adviseur.